Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Πρώην φίλη Πιστόριους: Είχε πάντα όπλο μαζί του

banner roots

Πρώην φίλη Πιστόριους: Είχε πάντα όπλο μαζί του
07.03.2014 | 22:40

Πρώην φίλη Πιστόριους: Είχε πάντα όπλο μαζί του

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Διεθνή

Συνεχίζεται για πέμπτη ημέρα στο δικαστήριο της Πρετόρια η δίκη του Όσκαρ Πιστόριους.

Μια πρώην φίλη του Όσκαρ Πιστόριους καταθέτοντας σήμερα, περιέγραψε πως ο κατηγορούμενος είχε πυροβολήσει από την ανοιγόμενη σκεπή ενός αυτοκινήτου μια ημέρα για να εκτονώσει τα νεύρα του ύστερα από μια λογομαχία με αστυνομικό.

Η Σαμάνθα Τέιλορ δήλωσε ότι βρισκόταν με τον Πιστόριους μέσα σε ένα αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας φίλος, όταν η τροχαία σταμάτησε τον οδηγό γιατί έτρεχε με υπερβολική ταχύτητα.

"Οι αστυνομικοί ζήτησαν από τον Όσκαρ και τον Ντάρεν (τον οδηγό) να βγουν από το αυτοκίνητο. Ο Όσκαρ άφησε το όπλο του στο κάθισμα".

Όταν ο αστυνομικός είδε το όπλο, το κατάσχεσε. "Ο Όσκαρ εξοργίστηκε. Είπε στον αστυνομικό ότι δεν είχε το δικαίωμα να αγγίξει το όπλο".

Αφού οι αστυνομικοί επέτρεψαν στους νέους να φύγουν, ο Όσκαρ και ο φίλος του είπαν ότι ήθελαν να πυροβολήσουν πάνω σε φανάρι για να εκτονώσουν τα νεύρα τους. Τελικά, ο Όσκαρ πυροβόλησε από την ανοιγόμενη σκεπή του αυτοκινήτου. Ο Ντάρεν και ο Όσκαρ γελούσαν", πρόσθεσε η Σαμάνθα Τέιλορ διευκρινίζοντας ότι η σκεπή ήταν ανοιχτή εκείνη την ώρα.

Η μάρτυρας ρωτήθηκε επίσης από τον εισαγγελέα για ένα κρίσιμο σημείο της ακροαματικής διαδικασίας εδώ και δύο ημέρες. Ρωτήθηκε αν η φωνή του Πιστόριους, όταν ο τόνος της ανεβαίνει επειδή είναι οργισμένος ή πολύ αγχωμένος, θα μπορούσε να νομίσει κανείς ότι είναι γυναικεία φωνή.

"Είδα τον Όσκαρ πολύ αγχωμένο, τον άκουσα να μου φωνάζει πολλές φορές, ήταν ο ήχος μιας ανδρικής φωνής", δήλωσε η Τέιλορ. Η μάρτυρας ρωτήθηκε επανειλημμένα και κάθε φορά απαντούσε ότι η φωνή του Πιστόριους δεν μπορεί να εκληφθεί ως γυναικεία φωνή.

Κατά την ακροαματική διαδικασία χθες και προχθές, ο δικηγόρος του Πιστόριους υποστήριξε οι κραυγές που άκουσαν οι γείτονες τη νύχτα του δράματος δεν ήταν οι φωνές του θύματος και συντρόφου του Ρίβα Στέενκαμπ αλλά του ίδιου του Πιστόριους, του οποίου φωνή αποκτά πολύ οξεία χροιά όταν αυτός βρίσκεται σε συναισθηματική φόρτιση.

Γιατρός: Τον βρήκε να κλαίει συντετριμμένο πάνω στο άψυχο σώμα της Ρίβα

Παράλληλα, κατέθεσε και ο τελευταίος μάρτυρας, ένας γείτονας του Νοτιοαφρικανού, ο οποίος τυχαίνει να είναι και γιατρός.

Ο Γιόχαν Στριπ, δήλωσε ενώπιον δικαστηρίου πως το βράδυ της δολοφονίας βρέθηκε στο σπίτι του παραολυμπιονίκη προκειμένου να δει τι συνέβη αφού άκουσε πυροβολισμούς.

Όπως είπε όταν έφτασε στο σπίτι του Πιστόριους, τον συνάντησε συνεντριμμένο, να κλαίει με λυγμούς πάνω από το άψυχο σώμα της Ρίβα.

"Ο Όσκαρ έκλαιγε όλη την ώρα. Προσευχόταν στο Θεό και έλεγε: 'Σε παρακαλώ άφησε την να ζήσει, δεν πρέπει να πεθάνει'", είπε ο Στριπ, ενώ προσέθεσε ότι φώναζε ότι την σκότωσε γιατί την πέρασε για κλέφτη.

Ο γιατρός ήταν ο πρώτος μάρτυρας που με την χθεσινή του κατάθεση υιοθέτησε ουσιαστικά τους ισχυρισμούς του Πιστόριους, ο οποίος απο την πρώτη στιγμή επέμένει ότι πυροβόλησε πάνω στον πανικό του, πίσω από την κλειστή πόρτα του μπάνιου, πιστεύοντας ότι είχαν εισβάλει διαρρήκτες μέσα στο σπίτι.

Μάλιστα, ο γιατρός αναφέρθηκε στην άσχημη ψυχολογική κατάσταση του Πιστόριους, λέγοντας πως φοβήθηκε μήπως αυτοκτονούσε.

Σε αντίθεση πάντως με την μαρτυρία του γιατρού, αίσθηση είχε προκαλέσει η κατάθεση του πυγμάχου Κέβιν Λερίνα, που περιέγραψε ένα ανθρωπο με μεγάλη ψυχραιμία ο οποίος ξέρει καλά να ελίσσεται σε δύσκολες καταστάσεις.

Ο 27χρονος Πιστόριους εξακολουθεί να αρνείται όλες τις κατηγορίες, επισημαίνοντας πως ο λόγος που πυροβόλησε την Ρίβα ήταν επειδή νόμιζε πως ήταν ληστής.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το