Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Λονδίνο: Φιλοπαλαιστινιακή πορεία διαμαρτυρίας

banner roots

Λονδίνο: Φιλοπαλαιστινιακή πορεία διαμαρτυρίας
25.11.2023 | 12:08

Λονδίνο: Φιλοπαλαιστινιακή πορεία διαμαρτυρίας

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει, ο Βύρων Καρύδης

Η Μητροπολιτική Αστυνομία προειδοποιεί κατά της χρήσης γλώσσας που παραβιάζει το νόμο

Η Μητροπολιτική Αστυνομία (Met Police) πρόκειται να διευκρινίσει ποιο είδος γλώσσας μπορεί να παραβιάζει το νόμο όταν τραγουδιέται ή προβάλλεται σε φιλοπαλαιστινιακές πορείες.

Η αστυνομία θα μοιράσει φυλλάδια στην πορεία σήμερα Σάββατο   στο κεντρικό Λονδίνο, προειδοποιώντας κατά της χρήσης λέξεων ή εικόνων "που ενδέχεται να σας οδηγήσουν στη φυλακή".

Είναι η πρώτη φορά που η Met προσπαθεί να δώσει σαφείς οδηγίες για το ποια γλώσσα είναι απαράδεκτη.

Οι διοργανωτές λένε ότι τουλάχιστον 100.000 άνθρωποι μπορεί να συμμετάσχουν στην πορεία διαμαρτυρίας.

Η Met έχει επικριθεί στο παρελθόν για τον χειρισμό των φιλοπαλαιστινιακών διαδηλώσεων - οι οποίες πραγματοποιούνται εβδομαδιαία από τις 14 Οκτωβρίου - με υπουργούς  της κυβέρνησης να ζητούν από το σώμα να ακολουθήσει αυστηρότερη στάση απέναντι σε όσους θεωρείται ότι εκφράζουν εξτρεμιστικές απόψεις.

Η δύναμη σχεδιάζει επίσης να τοποθετήσει αραβόφωνους αξιωματικούς στην πορεία, οι οποίοι θα υποστηρίζονται στην κεντρική αίθουσα ελέγχου από δικηγόρους για να συμβουλεύουν σχετικά με το αν συγκεκριμένες φράσεις παραβιάζουν το νόμο.

Περίπου 1.500 αστυνομικοί θα βρίσκονται στους δρόμους το Σάββατο με οδηγίες για την προστασία των πολεμικών μνημείων μετά τις επικρίσεις που δέχτηκε ότι η αστυνομία δεν σταμάτησε τους διαδηλωτές να σκαρφαλώνουν πάνω τους.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων 

Φωτογραφίες ορισμένων από τους ομήρους που απελευθερώθηκαν από τη Γάζα δημοσιεύονται στα περισσότερα πρωτοσέλιδα του Σαββάτου.

Ο Guardian γράφει ότι εκατοντάδες άνθρωποι στο Τελ Αβίβ τραγουδούσαν παλιά λαϊκά τραγούδια καθώς περίμεναν την επιβεβαίωση της απελευθέρωσης.

Όμως, η εφημερίδα i αναφέρει ότι υπάρχει αυξανόμενη οργή κατά της ισραηλινής κυβέρνησης από τις οικογένειες εκείνων που δεν περιλαμβάνονται στη συμφωνία.

Εν τω μεταξύ, οι Financial Times σημειώνουν ότι υπάρχει μεγάλη χαρά στη Δυτική Όχθη για την απελευθέρωση 39 γυναικών και παιδιών από ταισραηλινά κρατητήρια. Η εφημερίδα περιγράφει ότι εκατοντάδες άνθρωποιυποδέχθηκαν την επιστροφή τους τραγουδώντας πατριωτικά τραγούδια και εκτοξεύοντας πυροτεχνήματα.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το