Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Ινδία: Εκαψαν μητέρα και βρέφος ζωντανές για την προίκα

the roots web banners 06

03.02.2014 | 00:14

Ινδία: Εκαψαν μητέρα και βρέφος ζωντανές για την προίκα

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Το σύζυγο και τα πεθερικά μιας νεαρής γυναίκας, με την κατηγορία πως την έκαψαν ζωντανή μαζί με το βρέφος της, συνέλαβε σήμερα η αστυνομία στην ανατολική Ινδία. 

Το πρωταρχικό κίνητρο πίσω από την επίθεση που πραγματοποιήθηκε στις 30 Ιανουαρίου, σχετίζεται με την προίκα, όπως υποστηρίζουν οι γονείς της νεκρής γυναίκας, σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομίας, Ν.Κ. Μίσρα. Οι τρεις ύποπτοι έριξαν κηροζίνη στην 22χρονη Ανού Ντεβί, και στην μικρή κορούλα της, στο σπίτι τους και τους έβαλαν φωτιά, δήλωσε ο Μίσρα.

Το μόλις ενός έτους μωρό πέθανε ακαριαία, ενώ η μητέρα υπέκυψε αργότερα στα τραύματά της στο νοσοκομείο, ανακοίνωσε η αστυνομία.Ερωτηθείς αν το γεγονός ότι η Ντεβί γέννησε κορίτσι, θα μπορούσε να αποτελέσει το κίνητρο για τη δολοφονία, ο Μίσρα δήλωσε: «Αυτός θα μπορούσε να είναι ένας παράγοντας, κυρίως όμως ήταν για την προίκα. Η οικογένειά της δήλωσε στην καταγγελία της πως παρενοχλούνταν για χρήματα και άλλα πράγματα».

Η Ντεβί παντρεύτηκε πριν από τρία χρόνια, πρόσθεσε ο Μίσρα.Η προίκα έχει απαγορευτεί στην Ινδία, αλλά τα ακριβά «δώρα» που δίνονται στους γαμπρούς και τους συγγενείς τους, στους γάμους, από την οικογένεια της νύφης, παραμένει μια κοινή πρακτική στη χώρα.Η αστυνομία σε όλη την Ινδία έχει καταχωρήσει 8.233 δολοφονίες γυναικών με κίνητρο την προίκα μέσα στο 2012, σύμφωνα με τα εθνικά εγκληματολογικά στοιχεία.

 

Πηγή: CNN

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

Digilust banner

 

youtube channel