Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Σεισμός στην Τουρκία: Μεγάλη επιχείρηση της ΕΜΑΚ στην Αντιόχεια – Ακούγονται φωνές στα συντρίμμια

banner roots

Σεισμός στην Τουρκία: Μεγάλη επιχείρηση της ΕΜΑΚ στην Αντιόχεια – Ακούγονται φωνές στα συντρίμμια
11.02.2023 | 18:37

Σεισμός στην Τουρκία: Μεγάλη επιχείρηση της ΕΜΑΚ στην Αντιόχεια – Ακούγονται φωνές στα συντρίμμια

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Διεθνή

Μεγάλη επιχείρηση πραγματοποιεί αυτή την ώρα η ΕΜΑΚ, μαζί με άλλες τέσσερις αποστολές στα ερείπια κτιρίου στην Αντιόχεια της Τουρκίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 1η και η 2η ΕΜΑΚ, που έχουν σπεύσει από την πρώτη στιγμή στην Τουρκία, μετά τον καταστροφικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ, επιχειρούν μαζί με άλλες 4 αποστολές – μεταξύ των οποίων τουρκικής και βραζιλιάνικης – σε κτίριο στην Αντιόχεια.

Οι 4 ομάδες επιχειρούν κάθετη διείσδυση από δύο διαφορετικά σημεία του κτιρίου, χρησιμοποιώντας τα γεώφωνα και τα διασωστικά σκυλιά, καθώς ακούγονται φωνές από δύο ανθρώπους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα σωστικά συνεργεία έσπευσαν στο σημείο καθώς ακούστηκαν φωνές από τα συντρίμμια. Συγκεκριμένα, από πλευράς της ελληνικής αποστολής, επιχειρούν 25 διασώστες από την 1η και 2η ΕΜΑΚ, ένας σκύλος, 5 άτομα ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό του ΕΚΑΒ, ενώ συμμετέχουν μεταξύ άλλων ένα σωστικό συνεργείο από Βραζιλία και δύο από την Τουρκία.

Όπως έγινε γνωστό στο ΑΠΕ-ΜΠΕ από την Πυροσβεστική, υπάρχει αισιοδοξία ότι πιθανόν να βρεθούν επιζώντες καθώς τα γεώφωνα εντόπισαν φωνές ενώ τα σκυλιά οσμίστηκαν ίχνη ζωής.

Επιπλέον, όπως αναφέρει ο απεσταλμένος της ΕΡΤ στην Αντιόχεια, Κώστα Καντούρη, πρόκειται για πολυτελές συγκρότημα κατοικιών, ο εργολάβος του οποίου συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, ενώ προσπαθούσε να διαφύγει από τη χώρα.

 

Πηγή: iefimerida.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το