Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>ΗΠΑ: Μετά το κινεζικό μπαλόνι, κατέρριψαν «ιπτάμενο αντικείμενο» πάνω από την Αλάσκα

banner roots

ΗΠΑ: Μετά το κινεζικό μπαλόνι, κατέρριψαν «ιπτάμενο αντικείμενο» πάνω από την Αλάσκα
11.02.2023 | 07:34

ΗΠΑ: Μετά το κινεζικό μπαλόνι, κατέρριψαν «ιπτάμενο αντικείμενο» πάνω από την Αλάσκα

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Διεθνή

Ο αμερικανικός στρατός κατέρριψε την Παρασκευή ένα άγνωστο αντικείμενο πάνω από τηνΑλάσκα με διαταγή του προέδρου Μπάιντεν.

Δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι ήταν κατασκοπευτικό μπαλόνι ή drone. Το αντικείμενο πετούσε σε ύψος 40.000 ποδιών (περίπου 12 χιλιόμετρα) που δυνητικά θα το έκανε επικίνδυνο για την πολιτική αεροπορία, ανέφερε το Πεντάγωνο.

Η εντολή του Μπάιντεν για την κατάρριψη δόθηκε «για κάθε ενδεχόμενο», ανέφεραν οι αρχές.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου δήλωσε την Παρασκευή ότι το αντικείμενο είχε μέγεθος «όσο ένα μικρό αυτοκίνητο».

Την ώρα της κατάρριψης, που έγινε από μαχητικό F-22, το αντικείμενο πετούσε πάνω από αραιοκατοικημένη περιοχή, στο βορειοανατολικό άκρο της Αλάσκας, κοντά στα σύνορα με τον Καναδά. Τα συντρίμμια έπεσαν σε αμερικανικά χωρικά ύδατα. Στο σημείο οργανώθηκε αμέσως μεγάλη επιχείρηση για την ανεύρεση των συντριμμιών.

Η προέλευσή του είναι άγνωστη. «Δεν γνωρίζουμε σε ποιον ανήκει, κράτος, εταιρεία ή ιδιώτη», είπε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου  Τζον Κίρμπι.

Το αντικείμενο εντοπίστηκε το απόγευμα της Πέμπτης. Το προσέγγισε μαχητικό και διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν επανδρωμένο, πληροφορία για την οποία έλαβε γνώση ο πρόεδρος Μπάιντεν.

Για την ώρα, αναφέρουν οι New York Times, δεν υπάρχουν ενδείξεις για το αν το αντικείμενο μετέφερε κατασκοπευτικό εξοπλισμό. 

Το περιστατικό έρχεται μία εβδομάδα μετά την κατάρριψη κινεζικού κατασκοπευτικού μπαλονιού πάνω από τις ακτές του Ατλαντικού. Το μπαλόνι είχε διασχίσει σχεδόν όλη την επικράτεια των ΗΠΑ από τα βορειοδυτικά. Μετά την κατάρριψη οι ΗΠΑ ανέφερε ότι μετέφερε κατασκοπευτικό εξοπλισμό και δεν ήταν για επιστημονική/μετεωρολογική χρήση όπως υποστήριζε το Πεκίνο.

 

Πηγή:protothema.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το