Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία : Στον πόλεμο στην Ουκρανία η Ρωσία έχει ξεμένει από όπλα και αντιμετωπίζει τεράστιες απώλειες

the roots web banners 06

Βρετανία : Στον πόλεμο στην Ουκρανία η Ρωσία έχει ξεμένει από όπλα  και αντιμετωπίζει τεράστιες απώλειες
11.10.2022 | 12:04

Βρετανία : Στον πόλεμο στην Ουκρανία η Ρωσία έχει ξεμένει από όπλα και αντιμετωπίζει τεράστιες απώλειες

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Λιζ Τρας θα ζητήσει σήμερα από τους άλλους ηγέτες της ομάδας των κρατών-μελών της G7 να παραμείνουν σταθεροί στην υποστήριξή τους απέναντι στην Ουκρανία, ενώ θα αιτηθεί μία επείγουσα διάσκεψη των ηγετών του ΝΑΤΟ, όπως ανακοίνωσε η Ντάουνινγκ Στριτ μετά την κλιμάκωση των ρωσικών πυραυλικών επιθέσεων κατά ουκρανικών πόλεων.

Σκληρή γλώσσα κατά της Ρωσίας και του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν θα υιοθετήσει ο επικεφαλής της βρετανικής υπηρεσίας πληροφοριών (GCHQ), σερ Τζέρεμι Φλέμινγκ, κατά τη σημερινή του δημόσια ομιλία στο Royal United Services Institute (RUSI) στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με αποσπάσματα της ομιλίας που δόθηκαν στη δημοσιότητα το βράδυ της Δευτέρας, ο Φλέμινγκ αναμένεται να επισημάνει ότι η Ρωσία ξεμένει από όπλα καθώς αντιμετωπίζει "συγκλονιστικό" αριθμό απωλειών.

Κατά την εκτίμησή του, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις "αντιστρέφουν την κατάσταση" τόσο στο φυσικό πεδίο της μάχης όσο και στον κυβερνοχώρο.

Το κόστος για το Κρεμλίνο είναι "συγκλονιστικό" όσον αφορά τους νεκρούς στρατιώτες και τον χαμένο εξοπλισμό, θα πει ο επικεφαλής της βρετανικής κατασκοπείας.

Η ενημέρωση από το MoD

Στο μεταξύ το υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου (MoD) έκανε την καθημερινή του ενημέρωση σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Όπως αναφέρει, ο διορισμός από το Κρεμλίνο του σκληροπυρηνικού στρατηγού Σεργκέι Σουρoβίκιν για να ηγηθεί των δυνάμεων στην Ουκρανία είναι πιθανόν μια προσπάθεια να βελτιωθεί η " υλοποίηση της επιχείρησης".

Ωστόσο, μπορεί να έχει να αντιμετωπίσει ένα "όλο και πιο διασπασμένο" και "ανεπαρκώς εφοδιασμένο" ρωσικό υπουργείο Άμυνας, υποστηρίζει το MoD.

"Η Ρωσία πιθανότατα δεν είχε έναν ενιαίο εξουσιοδοτημένο διοικητή πεδίου" για μεγάλο μέρος του πολέμου, σύμφωνα με την ενημέρωση.

Θεωρείται ότι ο στρατηγός Αλεξαντρ Ντβορνίκοφ κατείχε αυτόν τον ρόλο μεταξύ Απριλίου και Αυγούστου, αν και δεν είναι σαφές πόσο έλεγχο ασκούσε στις "συχνά ανομοιογενείς και ανταγωνιστικές ομαδοποιήσεις δυνάμεων".

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Ο Guardian έχει μια φωτογραφία μιας αιμόφυρτης με επιδέσμους γυναίκας, η οποία απομακρύνεται από τον τόπο της ρωσικής πυραυλικής επίθεσης στην Ουκρανία τη Δευτέρα.

Σημειώνει ότι ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα "απαιτήσει σημαντική αύξηση της στρατιωτικής και διπλωματικής υποστήριξης" από τους ηγέτες του κόσμου ως απάντηση στη ρωσική επίθεση.

Υπό τον τίτλο "η ημέρα που ο θάνατος έπεσε βροχή από τον ουρανό", η Daily Mail προβάλλει το ρεπορτάζ του δικού της ανταποκριτή σε μία από τις πόλεις που έγιναν στόχος, το Ντνίπρο. Ο Ίαν Μπίρελ περιγράφει μια "πρωινή ώρα αιχμής από την κόλαση", καθώς "ο Βλαντιμίρ Πούτιν εξαπέλυσε ένα μανιασμένο μπαράζ πυραύλων" σε αυτοκίνητα, σπίτια, γραφεία και σταθμούς.

Οι Times παρατηρούν ότι η επίθεση έγινε λιγότερο από 48 ώρες αφότου ο πρόεδρος Πούτιν διόρισε έναν επικεφαλής των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία, που χαρακτηρίζεται ως στρατηγός Αρμαγεδδών, για να αναθερμάνει αυτό που αποκαλεί "την παραπαίουσα επίθεση του Κρεμλίνου".

Η εφημερίδα γράφει ότι η προαγωγή του στρατηγού Σεργκέι Σουροβίκιν έχει ενθουσιάσει πολλούς σκληροπυρηνικούς στη Ρωσία, με ένα άτομο να τον περιγράφει ως τον πιο ικανό διοικητή του ρωσικού στρατού.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το