Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βασίλισσα Ελισάβετ Β΄: 'Ο τελευταίος μας αποχαιρετισμός'

the roots web banners 06

Βασίλισσα Ελισάβετ Β΄:  'Ο τελευταίος μας αποχαιρετισμός'
19.09.2022 | 09:41

Βασίλισσα Ελισάβετ Β΄: 'Ο τελευταίος μας αποχαιρετισμός'

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Οι εφημερίδες της Δευτέρας αφιερώνουν τα πρωτοσέλιδά τους στη βασίλισσα Ελισάβετ Β' ενόψει της κηδείας της στο Ουέστμινστερ.

"Αποχαιρετούμε την ένδοξη Βασίλισσά μας" γράφει η Daily Express, που δημοσιεύει με μια πρόσφατα φωτογραφία της εκλιπούσας μονάρχη.

Η Daily Telegraph έχει στην πρώτη σελίδα την ίδια φωτογραφία της βασίλισσας που τραβήχτηκε στο Κάστρο του Ουίνδσορ τον Μάιο. Η εφημερίδα σημειώνει ότι φοράει την καρφίτσα που της είχαν χαρίσει οι γονείς της όταν έγινε 18 ετών το 1944.

Η i συνοψίζει την ιστορική ημέρα με τον τίτλο : "Ο κόσμος αποχαιρετά την Ελισάβετ Β'". Λέει ότι εκατοντάδες χιλιάδες συγκεντρώνονται στο Λονδίνο για τη μεγαλύτερη κρατική κηδεία στην ιστορία, ενώ δισεκατομμύρια αναμένεται να την παρακολουθήσουν σε όλο τον κόσμο.

Η Metro έχει ένα απλό αλλά εντυπωσιακό πρωτοσέλιδο, που απεικονίζει τη βασίλισσα στα νεανικά της χρόνια δίπλα στις λέξεις: "Σας ευχαριστώ κυρία μου".

Η Daily Mail αναφέρει ότι ο βασιλιάς Κάρολος δήλωσε ότι "συγκινήθηκε αφάνταστα" από το “ξέσπασμα θλίψης” στο Ηνωμένο Βασίλειο για το θάνατο της μητέρας του. Συνοδεύει μια φωτογραφία της βασίλισσας που χαιρετάει με τον τίτλο: "Ο τελευταίος μας αποχαιρετισμός".

Οι Times έχουν πρωτοσέλιδο τίτλο "Ο Κάρολος ευχαριστεί" μαζί με μια φωτογραφία του που δείχνει να μοιράζεται μια πιο ανάλαφρη στιγμή με την πρωθυπουργό Λιζ Τρας στο παλάτι του Μπάκιγχαμ την Κυριακή. Σε άλλο σημείο, η εφημερίδα αναφέρει ότι περίπου 10.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται σε υπηρεσία σήμερα, καθώς περισσότεροι από δύο εκατομμύρια άνθρωποι αναμένεται να έρθουν στην πρωτεύουσα.

Ο Guardian παραθέτει λεπτομέρειες από τα σχέδια της κηδείας, λέγοντας ότι ο πρίγκιπας Γεώργιος και η πριγκίπισσα Σάρλοτ, που είναι πλέον δεύτερος και τρίτη στη σειρά διαδοχής του θρόνου, θα ακολουθήσουν τους γονείς τους - τον πρίγκιπα και την πριγκίπισσα της Ουαλίας - καθώς το φέρετρο της βασίλισσας θα μεταφέρεται από το Αβαείο του Ουέστμινστερ.

Η Daily Star, η οποία δεν χάνει ποτέ την ευκαιρία για λογοπαίγνιο, γράφει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα κρατήσει ενός λεπτού σιγή για τη βασίλισσα με τον τίτλο: "Βασίλειο Ενωμένο!"

Οι Financial Times αφιερώνουν το πάνω μέρος της πρώτης σελίδας τους σε μια ασπρόμαυρη φωτογραφία της βασίλισσας σε επίσημη περιβολή. Ωστόσο, το κύριο θέμα της εφημερίδας είναι η ύφεση στο χρηματιστήριο που προκαλεί "τη μεγαλύτερη περίοδο ανομβρίας στις εισαγωγές τεχνολογικών προϊόντων στις ΗΠΑ αυτόν τον αιώνα".

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το