Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Το πρώτο διάγγελμά του ως βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου έκανε ο Κάρολος Γ'

the roots web banners 06

Το πρώτο διάγγελμά του ως βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου έκανε ο Κάρολος Γ'
10.09.2022 | 14:08

Το πρώτο διάγγελμά του ως βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου έκανε ο Κάρολος Γ'

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Ο βασιλιάς Κάρολος Γ' απευθύνθηκε στο έθνος από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ μετά το θάνατο της μητέρας του, βασίλισσας Ελισάβετ Β'.

  • Ο νέος βασιλιάς ανανέωσε τη "δια βίου υπόσχεση της μητέρας του για υπηρεσία", λέγοντας ότι η αφοσίωσή της δεν κλονίστηκε ποτέ
  • Είπε ότι ο γιος του Ουίλιαμ θα γίνει πρίγκιπας της Ουαλίας, ενώ η σύζυγός του Κάθριν θα γίνει πριγκίπισσα της Ουαλίας.
  • Ο βασιλιάς αναφέρθηκε επίσης στον άλλο γιο του, τον πρίγκιπα Χάρι, εκφράζοντας την αγάπη του γι' αυτόν και τη Μέγκαν
  • Ο ίδιος και η Καμίλα, η βασίλισσα σύζυγος, χαιρέτησαν νωρίτερα το πλήθος έξω από το παλάτι

Όλα τα πρωτοσέλιδα του Σαββάτου επικεντρώνονται στον βασιλιά Κάρολο και την πρώτη του ομιλία στο έθνος. Πολλές από τις εφημερίδες αναδεικνύουν τον προσωπικό τόνο του διαγγέλματος , με τις σκέψεις για τη ζωή της μητέρας του και με την υπόσχεση ότι θα υπηρετήσει με πίστη, σεβασμό και αγάπη το έθνος.

Η i weekend σημειώνει ότι ο βασιλιάς Κάρολος Γ ' είχε δεκαετίες στη διάθεσή του για να προετοιμαστεί για αυτή τη στιγμή και «στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων».

Η Daily Express εκτιμά ότι επρόκειτο για ένα «μεγαλοπρεπές» διάγγελμα προς τον λαό.

Η Daily Telegraph γράφει ότι η «εγκάρδια» ομιλία του είχε έντονο το προσωπικό στοιχείο πολύ μεγαλύτερο από παρεμφερείς ομιλίες που έχουν εκφωνηθεί στο παρελθόν από μονάρχη.

Ο Guardian θεωρεί ότι η πλέον «συναισθηματική στιγμή» του διαγγέλματος ήταν όταν ο Κάρολος απέτισε φόρο τιμής στη βασίλισσα.

Οι Times γράφουν ότι μίλησε με «ζεστασιά» και η Daily Mail τον περιγράφει ως «ειλικρινή» και «εκπληκτικά οικείο».

Με την «συγκινητική» πρώτη ομιλία του , ο βασιλιάς Κάρολος απέδειξε ότι μπορεί να καλύψει το κενό που άφησε η βασίλισσα, αναφέρει η Sun. Η εφημερίδα, συνεχίζει, υπογραμμίζοντας ότι ήταν μια ομιλία «γεμάτη αγάπη», όχι μόνο για την «αγαπημένη του μαμά» αλλά για τη σύζυγό του, Καμίλα, και για τους δύο γιους του.

Μεγάλη είναι επίσης η κάλυψη από τις εφημερίδες για την αιφνιδιαστική βόλτα του βασιλιά το απόγευμα της Παρασκευής, όταν συνάντησε καλοθελητές που είχαν συγκεντρωθεί μπροστά από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Η Daily Express μας ενημερώνει ότι το κλίμα ήταν ταυτόχρονα τόσο «ζοφερό και χαρούμενο», καθώς το πλήθος ήταν «ανυπόμονο να εκφράσει τη συμπάθειά του» αλλά και «πρόθυμο» να επευφημήσει τον βασιλιά καθώς αναλάμβανε τις νέες του ευθύνες.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το