Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Με αυτό το δέλεαρ προσπαθεί να κερδίσει νέους μόνιμους κατοίκους η Σαρδηνία | Το φιλόδοξο πρόγραμμα

afoi poriazi

Με αυτό το δέλεαρ προσπαθεί να κερδίσει νέους μόνιμους κατοίκους η Σαρδηνία | Το φιλόδοξο πρόγραμμα
25.08.2022 | 09:24

Με αυτό το δέλεαρ προσπαθεί να κερδίσει νέους μόνιμους κατοίκους η Σαρδηνία | Το φιλόδοξο πρόγραμμα

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Διεθνή

Μια μοναδική ευκαιρία έχει όποιος θα ήθελε να μετακομίσει σε ένα από τα ομορφότερα μέρη της Μεσογείου, τη Σαρδηνία.

Το ιταλικό νησί προσφέρεται για μόνιμη εγκατάσταση ύστερα από μια πρωτοβουλία των αρχών για να προσελκύσουν νέους κατοίκους.
 
Η τοπικές αρχές προσφέρουν επιχορηγήσεις έως και 15.000 ευρώ ως κίνητρο για όσους σκέφτονται να μετακομίσουν στο ειδυλλιακό ιταλικό νησί, αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail.
 
Οι αρχές έχουν συγκεντρώσει 45 εκατομμύρια ευρώ για την πρωτοβουλία που στοχεύει ώστε πολίτες να μετακινηθούν σε αγροτικές περιοχές της Ιταλίας και να ενισχύσουν το εμπόριο στις επαρχιακές πόλεις παρέχοντας στους υποψήφιους κατοίκους σημαντική οικονομική βοήθεια.
 
Η Σαρδηνία είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Μεσογείου και θεωρείται από καιρό ένα φυσικό κόσμημα με πλούσια πολιτιστική ιστορία με πάνω από 1.000 μίλια αμμώδεις παραλίες, γραφικά λιμάνια καιαρχαία ευρήματα από την της εποχή του χαλκού, ήδη από το 1.500 π.Χ.
 
Μαραζώνει η ιταλική ύπαιθρος
Όμως, όπως και άλλες αγροτικές περιοχές της Ιταλίας, η περιοχή υποφέρει από τη συρρίκνωση του πληθυσμού και τη συρρίκνωση της οικονομίας της καθώς οι νεότερες γενιές συρρέουν στις μεγάλες πόλεις για δουλειά και καλύτερους όρους ζωής.
 
Ευκαιρία για μία νέα αρχή
Ο Πρόεδρος της Σαρδηνίας, Κρίστιαν Σολίνας προχώρησε στην εξής δήλωση: «Χάρη σε αυτές τις επιχορηγήσεις στα πρώτα σπίτια [των αγοραστών κατοικίας], η [Σαρδηνία] γίνεται γόνιμο έδαφος για όσους θα μετακομίσουν εκεί ή θα αποφασίσουν να φτιάξουν οικογένεια.
 
«Δημιουργήσαμε τις συνθήκες ώστε οι νέοι να αποφασίσουν να παραμείνουν και να αναπτύξουν τον οικονομικό ιστό των πιο ευάλωτων περιοχών».
 
Οι ελκυστικές αυτές επιχορηγήσεις έρχονται ως μέρος ενός εθνικού προγράμματος που έχει σχεδιαστεί για να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να αγοράσουν παλιά σπίτια, να τα ανακαινίσουν και να ξεκινήσουν νέες επιχειρήσεις για να αναζωογονήσουν τις μικρές κοινότητες στην ιταλική ύπαιθρο.
 
Ποιες είναι οι προϋποθέσεις
Ωστόσο, η προοπτική για όποιον θέλει να εγκατασταθεί σε ένα από τα πιο όμορφα νησιά της Ευρώπης συνοδεύεται από μερικές επιφυλάξεις, σύμφωνα με το μέσο Schengen Visa News.
 
Πρώτα και κύρια, τα χρήματα της επιχορήγησης μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο για τη χρηματοδότηση της αγοράς ή της ανακαίνισης ενός σπιτιού στη Σαρδηνία. Το εν λόγω ακίνητο πρέπει επίσης να βρίσκεται σε δήμο με πληθυσμό λιγότερο από 3.000 κατοίκους, καθώς αυτές είναι οι πόλεις που χρειάζονται περισσότερο οικονομική ώθηση.
 
Αν και η κυβέρνηση θα παραδώσει το μέγιστο ποσό των 15.000 ευρώ σε ορισμένες περιπτώσεις, η επιχορήγηση δεν μπορεί να ξεπεράσει το μισό του συνολικού κόστους του ακινήτου ή των προγραμματισμένων ανακαινίσεων - επομένως οι αγοραστές κατοικιών θα πρέπει να πληρώσουν πολύ περισσότερα από την τσέπη τους.
 
Τέλος, ένας αγοραστής που ενδιαφέρεται να αναλάβει να δεχτεί την την προσφορά δεν μπορεί να το κάνει αν δεν σκοπεύει να ζήσει εκεί με πλήρη απασχόληση.
 
Η κυβέρνηση ορίζει ότι οι δικαιούχοι των επιχορηγήσεων πρέπει να εγγραφούν για μόνιμη διαμονή στη Σαρδηνία εντός 18 μηνών από την άφιξή τους, για να αποφύγουν τα πλούσια άτομα να κάνουν κατάχρηση του προγράμματος για να αποσκευάσουν άνετα εξοχικά σπίτια.
 
Ένα βήμα που μπορεί να εμπνεύσει και άλλες χώρες
Η Ιταλία εισήγαγε μια παρόμοια πρωτοβουλία πέρυσι σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την περιοχή της Καλαβρίας.
 
Οι τοπικές διοικήσεις προσέφεραν εντυπωσιακά ποσά έως και 28.000 ευρώ αλλά αυτά προορίζονταν ως επιχειρηματικές επιχορηγήσεις και όχι ως βοήθεια για αγορά κατοικιών. Στη Σαρδηνία γίνεται ένα νέο επόμενο βήμα μέσα από το πρόγραμμα επιχορηγήσεων για μόνιμη εγκατάσταση, μια πρωτοβουλία που μπορεί να εμπνεύσει κι άλλες χώρες.
 
Πηγή: iefimerida.gr
 
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018