Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Ουκρανία: Ακόμα δύο πλοία με αγροτικά προϊόντα αναχώρησαν από λιμάνι της Μαύρης Θάλασσας

afoi poriazi

Ουκρανία: Ακόμα δύο πλοία με αγροτικά προϊόντα αναχώρησαν από λιμάνι της Μαύρης Θάλασσας
20.08.2022 | 11:02

Ουκρανία: Ακόμα δύο πλοία με αγροτικά προϊόντα αναχώρησαν από λιμάνι της Μαύρης Θάλασσας

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Οι λιμενικές αρχές της Ουκρανίας επεσήμαναν σήμερα ότι αγροτικά προϊόντα φορτώνονται σε επτά πλοία, τα οποία θα μεταφέρουν 66.500 τόνους σιτηρών, αραβόσιτου και ηλιελαίου.

Δύο ακόμη πλοία με σιτηρά απέπλευσαν από το λιμάνι Χορνομόρσκ της Ουκρανίας, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας, ανεβάζοντας σε 27 τον συνολικό αριθμό των πλοίων που έχουν αναχωρήσει από ουκρανικά λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας μετά τη συμφωνία που υπεγράφη με τη μεσολάβηση του ΟΗΕ.

Το Zumrut Ana και το MV Ocean S, που είχαν λάβει άδεια να αποπλεύσουν σήμερα, μεταφέρουν 6.300 τόνους ηλιέλαιου και 25.000 τόνους σιτηρών αντίστοιχα, σύμφωνα με το κοινό συντονιστικό κέντρο που έχουν συστήσει η Ρωσία, η Ουκρανία και τη Τουρκία σε συνεργασία με τον ΟΗΕ και έχει την έδρα του στην Κωνσταντινούπολη.

Εξάλλου οι λιμενικές αρχές της Ουκρανίας επεσήμαναν σήμερα ότι αγροτικά προϊόντα φορτώνονται σε επτά πλοία, τα οποία θα μεταφέρουν 66.500 τόνους σιτηρών, αραβόσιτου και ηλιελαίου.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα προϊόντα αυτά θα παραδοθούν στη Γαλλία, το Σουδάν, την Τουρκία και την Ολλανδία.

Οι εξαγωγές σιτηρών από την Ουκρανία είχαν σταματήσει μετά την εισβολή στη χώρα της Ρωσίας και το κλείσιμο των λιμανιών της Μαύρης Θάλασσας, με αποτέλεσμα να αυξηθούν παγκοσμίως οι τιμές των τροφίμων και να δημιουργηθεί ανησυχία για το ενδεχόμενο ελλείψεων στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή.

Ο ΟΗΕ και η Τουρκία μεσολάβησαν για την επίτευξη συμφωνίας στα τέλη Ιουλίου που θα επιτρέψει στην Ουκρανία να ξαναρχίσει να εξάγει σιτηρά μέσω των λιμανιών της στη Μαύρη Θάλασσα, παρά τον πόλεμο με τη Ρωσία.

Από την πλευρά του ο Ουκρανός υπουργός Υποδομών Ολεξάντρ Κουμπράκοφ δήλωσε χθες Παρασκευή ότι άλλα δέκα φορτηγά πλοία φορτώνονται με σιτηρά στα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας και ετοιμάζονται για απόπλου.

Ο Κουμπράκοφ εξήγησε ότι ήδη 25 πλοία έχουν αποπλεύσει από τρία ουκρανικά λιμάνια μεταφέροντας 630.000 τόνους αγροτικών προϊόντων.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018