Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Μακελειό στο Σικάγο: Ορφανός ένας 2χρονος | Νεκροί και οι δύο γονείς του, βρέθηκε κάτω από το πτώμα του πατέρα του

the roots web banners 06

Μακελειό στο Σικάγο: Ορφανός ένας 2χρονος | Νεκροί και οι δύο γονείς του, βρέθηκε κάτω από το πτώμα του πατέρα του
06.07.2022 | 08:51

Μακελειό στο Σικάγο: Ορφανός ένας 2χρονος | Νεκροί και οι δύο γονείς του, βρέθηκε κάτω από το πτώμα του πατέρα του

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Διεθνή

Ορφανό έμεινε ένα αγόρι δύο ετών από το μακελειό στο Χάιλαντ Παρκ του Σικάγο, καθώς και οι δύο γονείς του βρήκαν τραγικό θάνατο από τον 21χρονο Ρόμπερτ Κρίμο.

Η 35χρονη Ιρίνα Μακάρθι και ο 37χρονος σύζυγός της Κέβιν Μακάρθι βρίσκονταν στην παρέλαση για τον εορτασμό της 4ης Ιουλίου με τον μικρό τους γιο Έιντεν, όταν ο ένοπλος άνοιξε πυρ, μετατρέποντας την τυπικά χαρούμενη εκδήλωση σε έναν αιματοβαμμένο εφιάλτη, δήλωσαν οι αρχές. Το ζευγάρι ήταν μεταξύ των επτά αθώων ανθρώπων που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια του μακελειού.
 
Το αγόρι βρέθηκε κάτω από το πτώμα του πατέρα του
Ο γιος τους βρέθηκε κάτω από το σώμα του θανάσιμα τραυματισμένου πατέρα του από έναν περαστικό που έσπευσε να σωθεί, σύμφωνα με την Daily Beast. «Ο φίλος μου μου έδωσε αυτό το μικρό αγόρι και μου είπε ότι βρισκόταν κάτω από τον πατέρα του που είχε πυροβοληθεί στο πόδι» δήλωσε η Λόρεν Σίλβα. «Προσπαθούσαν να σταματήσουν την αιμορραγία, οπότε κατέβασα το αγόρι σε αυτό το πάρκινγκ. Ρωτούσε συνέχεια αν η μαμά και ο μπαμπάς του θα επιστρέψουν σύντομα» είπε.
 
Ερανος για τον 2χρονο Έιντεν - Συγκεντρώθηκε ένα εκατομμύριο δολάρια
Μια σελίδα GoFundMe δημιουργήθηκε προς τιμή του αγοριού από φίλους της μητέρας του και μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί πάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια. «Στον απόηχο των πυροβολισμών στο Χάιλαντ Παρκ στις 4 Ιουλίου, η κοινότητα της Βόρειας Ακτής συσπειρώθηκε για να βοηθήσει ένα αγόρι για το οποίο δεν γνωρίζαμε τίποτα. Τον πήγαμε σε ασφαλές μέρος κάτω από τραγικές συνθήκες, ενωθήκαμε για να εντοπίσουμε τους παππούδες του και προσευχηθήκαμε για την ασφάλεια της οικογένειάς του» αναφέρει η σελίδα.
 
«Δυστυχώς, πρέπει να μοιραστώ το όνομά του...Έιντεν Μακάρθι. Και χρειάζεται περισσότερη βοήθεια από εμάς. Οι γονείς του, Ιρίνα και Κέβιν σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών της 4ης Ιουλίου. Σε ηλικία δύο ετών, ο Έιντεν έχει βρεθεί στην αδιανόητη θέση: να μεγαλώσει χωρίς τους γονείς του».
 
Το παιδί βρίσκεται επί του παρόντος υπό την φροντίδα των παππούδων του, Μίσα και Νίνα Λέβμπεργκ. «Θα έχει μακρύ δρόμο μπροστά του για να θεραπευτεί, να βρει σταθερότητα και να μεγαλώσει ως ορφανό. Περιβάλλεται από μια κοινότητα φίλων και ευρύτερης οικογένειας που θα τον αγκαλιάσει με αγάπη και κάθε διαθέσιμο μέσο για να εξασφαλίσει ότι έχει όλα όσα χρειάζεται καθώς μεγαλώνει». Εξηγεί η σελίδα στο GoFundMe. « Εκ μέρους της οικογένειάς του, και με την άδειά τους, δημιουργώ αυτόν τον έρανο για να υποστηρίξω τον ίδιο και τους φροντιστές που θα αναλάβουν να μεγαλώσουν, να φροντίσουν και να υποστηρίξουν τον Έιντεν καθώς ξεκινά αυτό το απροσδόκητο ταξίδι».
 
Αντιμέτωπος με ισόβια ο μακελάρης του Σικάγο
Την ίδια ώρα, όπως έκανε γνωστό ο εισαγγελέας της κομητείας Λέικ του Σικάγο, ο 21χρονος μακελάρης είναι αντιμέτωπος με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.
 
Συγκεκριμένα, στον ύποπτο για τη σφαγή κατά τη διάρκεια παρέλασης για την αμερικανική εθνική εορτή στην πόλη Χάιλαντ Παρκ (Ιλινόι) απαγγέλθηκαν χθες κατηγορίες για επτά δολοφονίες, ανακοίνωσε ο γενικός εισαγγελέας της κομητείας Λέικ, βόρεια του Σικάγου.
 
Εάν κριθεί ένοχος, ο Ρόμπερτ Κρίμο, 21 ετών, αντιμετωπίζει ποινή ισόβιας κάθειρξης χωρίς καμία πιθανότητα αποφυλάκισής του υπό όρους, τόνισε ο Έρικ Ράινχαρτ, ο εισαγγελέας της κομητείας Λέικ. «Αυτές δεν είναι παρά οι πρώτες από τις πολλές κατηγορίες σε βάρος του κ. Κρίμο», πρόσθεσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
 
Πηγή: iefimerida.gr
 
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το