Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Πολιτική κρίση στη Βρετανία: Παραιτήθηκαν οι υπουργοί Οικονομικών και Υγείας

banner roots

Πολιτική κρίση στη Βρετανία: Παραιτήθηκαν οι υπουργοί Οικονομικών και Υγείας
05.07.2022 | 20:36

Πολιτική κρίση στη Βρετανία: Παραιτήθηκαν οι υπουργοί Οικονομικών και Υγείας

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Οι υπουργοί παραιτήθηκαν αφότου ο Τζόνσον παραδέχθηκε ότι είχε ενημερωθεί για τη διεξαγωγή έρευνας κατά του Συντηρητικού βουλευτή Κρις Πίντσερ, ύστερα από καταγγελία σε βάρος του για σεξουαλική παρενόχληση.

Ισχυροί τριγμοί καταγράφονται στη Βρετανία, με τους υπουργούς Οικονομικών  και Υγείας, Ρίσι Σουνάκ και  Σάτζιντ Τζάβιντ, αντίστοιχα, να υποβάλλουν την παραίτησή τους με διαφορά λίγων, μόλις, λεπτών.

Οι δύο παραιτήσεις-«φωτιά» έγιναν λίγο μετά τη «συγγνώμη» λίγο αφότου ο Βρετανός πρωθυπουργός ζήτησε «συγγνώμη» παραδεχόμενος ότι γνώριζε για την υπόθεση σεξυαλικής παρενόχλησης με πρωταγωνιστή τον βουλευτή Κρις Πίντσερ.

Οι υπουργοί Οικονομικών και Υγείας εγκάλεσαν την κυβέρνηση Τζόνσον για έλλειψη ακεραιότητας. 

Ο παραιτηθείς υπουργός Υγείας τόνισε προς τον Μπόρις Τζόνσον ότι «δεν μπορεί πλέον, με καλή συνείδηση, να συνεχίσει να υπηρετεί σε αυτήν την κυβέρνηση».

Λίγη ώρα μετά, την παραίτησή του από την κυβέρνηση ανακοίνωσε μέσω του Twitter ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ.

Υπενθυμίζεται ότι Ντάουνινγκ Στριτ παραδέχθηκε πως ο Μπόρις Τζόνσον είχε τελικά ενημερωθεί το 2019 για τη διεξαγωγή έρευνας κατά του Συντηρητικού βουλευτή Κρις Πίντσερ, ύστερα από καταγγελία σε βάρος του για σεξουαλική παρενόχληση ενώ ήταν Υφυπουργός Ευρώπης.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel