Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Στερεύει από καύσιμα η Σρι Λάνκα | Δεν έχει ούτε χρήματα να τα πληρώσει

banner roots

Στερεύει από καύσιμα η Σρι Λάνκα | Δεν έχει ούτε χρήματα να τα πληρώσει
04.07.2022 | 20:47

Στερεύει από καύσιμα η Σρι Λάνκα | Δεν έχει ούτε χρήματα να τα πληρώσει

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Δραματική η κατάσταση στη χώρα που εδώ και μήνες είναι βυθισμένη σε οικονομική κρίση - Μεγάλες ελλείψεις σε φάρμακα και τρόφιμα

Τα αποθέματα καυσίμων στη Σρι Λάνκα έχουν λιγοστέψει επικίνδυνα και επαρκούν μόνο για μία ημέρα σε κανονικές συνθήκες, προειδοποίησε ο υπουργός Ενέργειας της χώρας, η οποία αντιμετωπίζει την χειρότερη οικονομική κρίση της ιστορίας της.

Όπως μάλιστα ανέφερε ο υπουργός, το επόμενο φορτίο καυσίμων αναμένεται στις 22-23 Ιουλίου

Στη χώρα έχουν απομείνει περίπου 12.700 τόνοι ντίζελ και περίπου 4.000 τόνοι βενζίνης.

Αλλά ακόμη και έτσι η χώρα δυσκολεύεται να αποπληρώσει τα καύσιμα που εισάγει, αναφέρει το BBC. Η Κεντρική Τράπεζα της χώρας, επισήμανε ο υπουργός, μπορεί να διαθέσει 125 εκατ. δολάρια, αν και χρειάζονται 587 εκατ. για τις προγραμματισμένες αγορές. Η Σρι Λάνκα χρωστά 800 εκατ. για αγορές καυσίμων που έκανε από την αρχή του έτους.

Η ασιατική χώρα, που και πέρυσι είχε απαγορεύσει την πώληση καυσίμων στα ΙΧ, θεωρείται η πρώτη που καταφεύγει σε αυστηρά μέτρα για την κατανάλωση καυσίμων που θυμίζουν τα μέτρα για την πετρελαϊκή κρίση της δεκαετίας του ‘70 στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Αλλά τα καύσιμα είναι μόνο ένα μέρος της πολύπλευρου προβλήματα για τους 22 εκατ. κατοίκους της χώρας. Η Σρι Λάνκα δεν έχει αρκετά χρήματα για να εισαγάγει αγαθά πρώτης ανάγκης και αντιμετωπίζει ελλείψεις σε καύσιμα, τρόφιμα και φάρμακα.

Εδω και μήνες επιμένουν οι διαδηλώσεις στη χώρα και η πίεση στην κυβέρνηση, η οποία με τη σειρά της αποδίδει την κρίση και στην πανδημία που της στέρησε έσοδα από τον τουρισμό.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το