Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία : Σχέδιο των Τόρις για την ανατροπή του Μπόρις Τζόνσον

banner roots

Βρετανία : Σχέδιο των Τόρις για την ανατροπή του Μπόρις Τζόνσον
19.01.2022 | 11:36

Βρετανία : Σχέδιο των Τόρις για την ανατροπή του Μπόρις Τζόνσον

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Άγριος εμφύλιος μαίνεται στους κόλπους των Τόρις με θέμα το μέλλον του Μπόρις Τζόνσον και το περίφημο πλέον partygate, το σκάνδαλο με τη διοργάνωση πάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ.

Την ώρα που οι εσωκομματικοί του εχθροί ετοιμάζουν πυρετωδώς την έξωσή του και οι σύμμαχοί του τον υπερασπίζονται σθεναρά, ο ίδιος ο πρωθυπουργός για πολλοστή φορά δηλώνει αθώος για τα…κορονοπάρτι εν μέσω lockdown

Στις περισσότερες εφημερίδες της Τετάρτης (19/01) εμφανής είναι ο χλευασμός για το πρόσωπο του πρωθυπουργού που συνεχίζει να επιμένει ότι δεν γνώριζε ότι έκανε κάτι λάθος όταν πήγε σε μια συνάθροιση με ποτά στον κήπο της Ντάουνινγκ Στριτ κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown πέρυσι την άνοιξη .

"Κανείς δεν με προειδοποίησε ότι το πάρτι ήταν ενάντια στους κανόνες, λέει ο άνθρωπος που έθεσε τους κανόνες", - ο μακροσκελής τίτλος στην ιστοσελίδα της Independent.

Η Daily Star αντηχεί αυτή την άποψη με μία φωτογραφία του Μπόρις Τζόνσον τον οποίο εμφανίζει ως Πινόκιο, με τεράστια μύτη που καλύπτει σχεδόν όλο το πλάτος της πρώτης σελίδας.

Σχεδόν όλοι οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι επικεντρώνονται στην αυξανόμενη πιθανότητα ο Μπόρις Τζόνσον να αντιμετωπίσει εξέγερση μέσα από το ίδιο του το κόμμα.

"Τι θλιβερή κατάσταση! Νέοι βουλευτές σχεδιάζουν να εκδιώξουν τον πρωθυπουργό" - ο τίτλος της Daily Express, καθώς επισημαίνει ότι η αντίθεση στον πρωθυπουργό φαίνεται να προέρχεται κυρίως από βουλευτές των Τόρις που εξελέγησαν το 2019.

Η Daily Mail σημειώνει ότι το κυρίαρχο συναίσθημα μεταξύ ορισμένων βουλευτών που συνεχίζουν να υποστηρίζουν τον κ. Τζόνσον είναι "η οργή" μετά τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει ότι εξυφαίνεται σχέδιο ανατροπής του πρωθυπουργού με την ονομασία “pork pie plot”.

Οι Financial Times εκτιμούν ότι η Ντάουνινγκ Στριτ είναι σε κατάσταση “νευρικής κρίσης” για το ενδεχόμενο να υπάρξει μια εσωκομματική εξέγερση κατά του πρωθυπουργού από τους βουλευτές που στις τελευταίες εκλογές εξελέγησαν στη βόρεια Αγγλία, σε εκλογικές περιφέρειες όπου μέχρι το 2019 κυριαρχούσαν οι Εργατικοί.

Η εφημερίδα παραθέτει τη δήλωση υπουργού που θεωρεί ότι οι εξεγερθέντες βουλευτές είναι “άπειροι και η κίνησή τους δεν πρόκειται να καταλήξει πουθενά"

Η εκτίμηση αυτή διαψεύδεται από βουλευτή των Τόρις που αναδείχθηκε στις εκλογές του 2019 και τον οποίο επικαλείται η Daily Telegraph. Ο βουλευτής αυτός παρευρέθηκε σε συνάντηση των “ανταρτών” βουλευτών και τονίζει στην εφημερίδα:  

"Όλοι ήταν θυμωμένοι ; Ναι. Πιστεύει ο κόσμος ότι αυτό είναι ενδεχομένως το τέλος του Τζόνσον ; Ναι. Υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να κινηθούν εναντίον του ; Φυσικά και υπάρχουν".

Η Daily Mirror γράφει ότι η πρωθυπουργία του κ. Τζόνσον είναι "μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας". Παραθέτει τη δήλωση ενός άλλου βουλευτή των Τόρις που χωρίς περιστροφές λέγει: "Ο χρόνος του έχει τελειώσει".

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το