Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Δολοφονία σερ Ντέιβιντ Έιμις: “Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!...”, τονίζει σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της Βρετανίας

the roots web banners 06

Δολοφονία σερ Ντέιβιντ Έιμις: “Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!...”, τονίζει σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της Βρετανίας
17.10.2021 | 21:48

Δολοφονία σερ Ντέιβιντ Έιμις: “Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!...”, τονίζει σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της Βρετανίας

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Αρκετά πρωτοσέλιδα της Κυριακής έχουν φωτογραφίες του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον και του ηγέτη των Εργατικών σερ Κιρ Στάρμερ να κρατούν λουλούδια και να περπατούν δίπλα-δίπλα καθώς αποτίνουν φόρο τιμής στον σερ Ντέιβιντ Έιμις.

Όλες οι εφημερίδες τονίζουν πως ο πολιτικός κόσμος της χώρας είναι ενωμένος στη θλίψη όπως και οι ψηφοφόροι.

Υπάρχουν πολλά δημοσιεύματα για το έργο και της προσφορά του σερ Ντέιβιντ κατά τη διάρκεια της μακράς του καριέρας ως βουλευτή εκτός κυβέρνησης.

Μια 70χρονη γυναίκα εξηγεί στους Sunday Times πως η οικογένειά της προσπαθούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα να πάρει μετάθεση για τον αυτιστικό, επιληπτικό εγγονό της στο σχολείο όπου ήταν ο αδελφός του - μέχρι που ο σερ Ντέιβιντ έκανε κάποια τηλεφωνήματα και το όλο θέμα επιλύθηκε.

Ένας εργαζόμενος στον παιδικό θάλαμο στο νοσοκομείο του Σάουθεντ λέει στην Mail on Sunday ότι κάθε Χριστούγεννα ο βουλευτής ερχόταν ντυμένος Άγιος Βασίλης για να μοιράσει δώρα στα μικρά παιδιά.

Μια άλλη γυναίκα αποκαλύπτει στην Sunday Mirror ότι ο σερ Ντέιβιντ παρενέβη σε μια διαμάχη με το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) που αφορούσε θεραπεία γονιμότητας - δίνοντάς της την ευκαιρία να γίνει μητέρα.

Εν τω μεταξύ, η Sunday Express αναδεικνύει την κοινή δήλωση όλων των τζαμιών του Σάουθεντ – στην οποία ο σερ Ντέιβιντ χαρακτηρίζεται "έντιμος φίλος της Μουσουλμανικής κοινότητας" ενώ παράλληλα καταδικάζεται το "τυφλό μίσος" που οδήγησε στο θάνατό του.

Ο πατέρας του ύποπτου δολοφόνου μίλησε στους Sunday Times. Ο Χάρμπι Αλί Κουλάνε, πρώην σύμβουλος του πρωθυπουργού της Σομαλίας, σημείωσε ότι είναι "ψυχικά τραυματισμένος" από τη σύλληψη του γιου του. Η εφημερίδα γράφει ότι οι διωκτικές αρχές εξετάζουν τη θεωρία ότι ο φερόμενος δολοφόνος ριζοσπαστικοποιήθηκε στο διαδίκτυο κατά τη διάρκεια των lockdown για την αναχαίτιση της πανδημίας Covid.

Η Sunday Telegraph μας ενημερώνει ότι τις ημέρες που προηγήθηκαν της θανατηφόρας επίθεσης, ο σερ Ντέιβιντ είχε λάβει μια "ανησυχητική προειδοποίηση – απειλή κατά της ζωής του" - αν και η αστυνομία του Έσσεξ δεν την έχει συνδέσει με την επίθεση της περασμένης Παρασκευής. Σύμφωνα με την αστυνομία παρά το περιστατικό, ο σερ Ντέιβιντ επέλεξε να προχωρήσει με τους δημόσιες συναντήσεις με τους ψηφοφόρους της εκλογικής του περιφέρειας.

Η Sunday People απεικονίζει στην πρώτη σελίδα τον βετεράνο βουλευτή με τη σύζυγό του και τις τέσσερις κόρες του. Ο τίτλος του βασίζεται στα λόγια του ίδιου του Σερ Ντέιβιντ: "Η οικογένειά μου πληρώνει ένα μεγάλο τίμημα για να είμαι βουλευτής".

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το