Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία: Πρόβλημα με τις μεταφορές - Υπερσυγκέντρωση εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι του Felixstowe
ikteo limnou
Βρετανία: Πρόβλημα με τις μεταφορές - Υπερσυγκέντρωση εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι του Felixstowe
13.10.2021 | 12:53

Βρετανία: Πρόβλημα με τις μεταφορές - Υπερσυγκέντρωση εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι του Felixstowe

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Από το ξέσπασμα της πανδημίας και μετά, για διάφορους λόγους, οι διεθνείς θαλάσσιες εμπορευματικές μεταφορές έχουν αποδιοργανωθεί πλήρως. Οι καθυστερήσεις διαρκούν από εβδομάδες έως και μήνες, ανάλογα με το προϊόν, ενώ το κόστος της μεταφοράς έχει ανέβει κατακόρυφα, γιατί τα ταξίδια διαρκούν περισσότερο, και, κυρίως, εξαιτίας της μεγάλης ανόδου των ναύλων που χρεώνουν οι μεταφορικές εταιρείες.

Οι Times της Τετάρτης επικεντρώνονται στο χάος που επικρατεί στο λιμάνι του Felixstowe, όπου τα εμπορευματοκιβώτια στοιβάζονται και δεν μπορούν να μετακινηθούν λόγω της έλλειψης οδηγών φορτηγών. Η εφημερίδα σημειώνει ότι καθυστερούν οι παραδόσεις πολλών αγαθών για την περίοδο των Χριστουγέννων και ότι υπουργοί της κυβέρνησης προειδοποιούν ότι ενδέχεται να υπάρχουν κενά στα ράφια των καταστημάτων και των σουπερμάρκετ. Στο Felixstowe διακινείται συνήθως περισσότερο από το ένα τρίτο των εισαγωγών και εξαγωγών εμπορευματοκιβωτίων της Βρετανίας, μεγάλο μέρος των οποίων αφορά παιχνίδια και έπιπλα.

Η εφημερίδα i αναφέρει ότι η μεγαλύτερη ναυτιλιακή εταιρεία στον κόσμο Maersk απομακρύνει τώρα ορισμένα φορτηγά πλοία από τη Βρετανία και τα πλοία με προορισμό το Felixstowe αντ' αυτού πλέουν προς το Ρότερνταμ και την Αμβέρσα. Εκτός από την έλλειψη οδηγών φορτηγών, η έλλειψη χωρητικότητας στις αποθήκες στην ενδοχώρα επιδεινώνει την κατάσταση , γράφει η i.

Μια φωτογραφία που δείχνει την υπερβολική συγκέντρωση εμπορευματοκιβωτίων στο Felixstowe δημοσίευσαν στην πρώτη σελίδα οι Financial Times. Ωστόσο, η κορυφαία είδηση της εφημερίδας την Τετάρτη ήταν η πρόβλεψη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ότι η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να ανακάμψει από την κρίση του Covid από οποιαδήποτε άλλη χώρα της G7.

Οι Financial Times εκτιμούν ότι οι "μεγάλες πληγές” της βρετανικής οικονομίας θα αναγκάσουν τον υπουργό των Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ να χρησιμοποιήσει τα χρήματα από νέους φόρους για την ανάκαμψη από την πανδημία, αντί να βελτιώσει την υγεία και την κοινωνική περίθαλψη.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018