Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία- Covid : Αναμένεται να ανακοινωθεί το πρόγραμμα της κυβέρνησης για την τρίτη αναμνηστική δόση

banner roots

Βρετανία- Covid : Αναμένεται να ανακοινωθεί το πρόγραμμα της κυβέρνησης για την τρίτη αναμνηστική δόση
14.09.2021 | 14:22

Βρετανία- Covid : Αναμένεται να ανακοινωθεί το πρόγραμμα της κυβέρνησης για την τρίτη αναμνηστική δόση

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Ένα πρόγραμμα ενίσχυσης του Ηνωμένου Βασιλείου για την αντιμετώπιση του Covid θα επιβεβαιωθεί αργότερα, μετέδωσε το BBC.

H κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει το πρόγραμμα εμβολιασμού με τρίτη αναμνηστική δόση για τους άνω των 50 ετών στο πλαίσιο του χειμερινού σχεδίου για την καταπολέμηση του κορονοϊού, μετά από τις συστάσεις της ανεξάρτητης επιτροπής εμβολίων, της JCVI.

Η πολιτική συντάκτρια του BBC Λόρα Κούενσμπεργκ επισημαίνει ότι η ενισχυτική δόση θα είναι μία μόνο δόση του εμβολίου Pfizer τουλάχιστον έξι μήνες μετά από μια δεύτερη δόση.

Το NHS (Εθνικό Σύστημα Υγείας) άρχισε να προετοιμάζεται για το εμβολιαστικό πρόγραμμα ενίσχυσης από τον Ιούλιο.

Ωστόσο, η κυβέρνηση αναμένει τις συστάσεις της επιτροπής εμβολιασμών για το ποιος θα πρέπει να λάβει τις επιπλέον δόσεις πριν ανακοινώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το ενισχυτικό πρόγραμμα.

Το BBC κατανοεί ότι το πρόγραμμα ενίσχυσης θα είναι παρόμοιο με τις ενδιάμεσες προτάσεις που δημοσιεύθηκαν από τους ειδικούς του εμβολίου τον Ιούνιο – σύμφωνα με τις οποίες ο εμβολιασμός πρέπει να αρχίσει πρώτα για τους άνω των 70 ετών και σε εκείνους που διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο για λόγους υγείας, πριν επεκταθεί σε όλους τους ενήλικες ηλικίας άνω των 50 ετών.

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να καθορίσει το σχέδιό της για τη διαχείριση της πανδημίας Covid κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου και του χειμώνα, αναφέρουν οι πληροφορίες.

Σε δήλωσή του πριν από την επίσημη ανακοίνωση σήμερα , ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον τόνισε ότι ενώ η πανδημία “απέχει πολύ από το τέλος της”, το “πρωτοφανές πρόγραμμα εμβολίων, οι νέες θεραπείες και οι έλεγχοι” σημαίνουν ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι “σε θέση να ζήσει με τον ιό χωρίς σημαντικούς περιορισμούς στις ελευθερίες μας”.

Η επιστημονική συμβουλευτική ομάδα της κυβέρνησης για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης (Sage) είχε επινοήσει μια σειρά επιλογών για τον περιορισμό της εξάπλωσης του Covid χωρίς αποκλεισμούς και lockdown, συμπεριλαμβανομένης της επαναφοράς υποχρεωτικών καλυμμάτων προσώπου και της εργασίας από το σπίτι εάν σημειωθεί αύξηση των λοιμώξεων τον χειμώνα , γράφουν οι Times.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το