Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία - Covid: Αναμένεται εντός των ημερών η απόφαση για τον εμβολιασμό των παιδιών

the roots web banners 06

Βρετανία - Covid: Αναμένεται εντός των ημερών η απόφαση για τον εμβολιασμό των παιδιών
04.09.2021 | 14:52

Βρετανία - Covid: Αναμένεται εντός των ημερών η απόφαση για τον εμβολιασμό των παιδιών

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Η κυβέρνηση εκτιμά ότι είναι πολύ πιθανό να αρχίσει πρόγραμμα εμβολιασμού κατά της Covid-19 για υγιή παιδιά ηλικίας 12-15 ετών, δήλωσε μια πηγή στο BBC. Η σχετική δήλωση έγινε ενώ αναμένεται για το ζήτημα αυτό η τελική απόφαση των επικεφαλής ιατρικών λειτουργών του Ηνωμένου Βασιλείου.

Την Παρασκευή ειδικοί στα εμβόλια είχαν υπογραμμίσει ότι δεν είναι απαραίτητος ο εμβολιασμός των παιδιών που δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας – «καθώς τα οφέλη μόνο για λόγους υγείας είναι οριακά».

Οι ειδήμονες επί των εμβολίων έχουν ζητήσει τώρα από τους επικεφαλής ιατρούς να εξετάσουν τις ευρύτερες επιπτώσεις της επέκτασης των εμβολιασμών στους νεότερους μαθητές.

Η απόφαση αναμένεται εντός ημερών.

Η κυβέρνηση πιστεύει ότι ο εμβολιασμός των μικρότερων παιδιών θα μπορούσε να μειώσει τις διαταραχές στα σχολεία και να βοηθήσει στη μείωση των ποσοστών μόλυνσης καθώς πλησιάζει ο χειμώνας.

Μέχρι στιγμής, οι συμβουλές της Μεικτής Επιτροπής Εμβολιασμού και Ανοσοποίησης (JCVI) σχετικά με το ποιες ομάδες θα πρέπει να εμβολιαστούν κατά της Covid-19 έχουν ακολουθηθεί σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Την Παρασκευή, η JCVI συνέστησε τη διεύρυνση του υπάρχοντος προγράμματος εμβολίων για να συμπεριλάβει επιπλέον 200.000 άτομα , ηλικίας 12-15 ετών με συγκεκριμένες υποκείμενες παθήσεις.

Αλλά τα μέλη της Μεικτής Επιτροπής Εμβολιασμού και Ανοσοποίησης δεν συνέστησαν τον εμβολιασμό των υγιών παιδιών σε αυτή την ηλικιακή ομάδα, επισημαίνοντας ότι «το περιθώριο κέρδους θεωρείται πολύ μικρό για να υποστηρίξουμε τον καθολικό εμβολιασμό... αυτή τη στιγμή».

Ο καθηγητής Άντονι Χάμντεν , αναπληρωτής πρόεδρος της JCVI, ρωτήθηκε από το BBC Breakfast για το ενδεχόμενο τώρα οι γονείς να βρεθούν σύντομα αντιμέτωποι με το αν θα πρέπει να λάβουν απόφαση για το αν θα εμβολιάσουν ή όχι τα παιδιά τους όταν διάφοροι ειδικοί είχαν εκφράσει διαφορετικές απόψεις.

Ο καθ. Χάμντεν απάντησε ότι οι προηγούμενες αποφάσεις για τη διεύρυνση του προγράμματος εμβολιασμού ήταν "αρκετά σαφείς", αλλά για αυτή την ηλικιακή ομάδα για υγιή παιδιά δεν υπάρχει "σωστό ή λάθος".

«Στην περίπτωση διεύρυνσης του εμβολιαστικού προγράμματος, οι γονείς πρέπει να κατανοήσουν ποιοι είναι οι κίνδυνοι, ποια είναι τα οφέλη και να αποφασίσουν οι ίδιοι για το αν θα πρέπει να δώσουν τη συγκατάθεση τους ή όχι...», είπε στο BBC ο καθ. Χάμντεν.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

Digilust banner

 

youtube channel