Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία: Δεν αποκλείεται η αύξηση των συνεισφορών για την κοινωνική ασφάλιση

banner roots

Βρετανία: Δεν αποκλείεται η αύξηση των συνεισφορών για την κοινωνική ασφάλιση
03.09.2021 | 13:30

Βρετανία: Δεν αποκλείεται η αύξηση των συνεισφορών για την κοινωνική ασφάλιση

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Η κοινωνική φροντίδα πρέπει να χρηματοδοτείται επαρκώς, δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Ρόμπερτ Μπάκλαντ, ενώ σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον σχεδιάζει να αυξήσει τη φορολογία για την Εθνική Ασφάλιση (National Insurance).

Η Ντάουνινγκ Στριτ δεν αρνήθηκε ότι είναι πιθανό στο εγγύς μέλλον να έχουμε μια αύξηση των συνεισφορών τουλάχιστον κατά 1% για τη βελτίωση της κοινωνικής μέριμνας και την αντιμετώπιση των καθυστερήσεων σε ό,τι αφορά τη φροντίδα των ασθενών τού Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS) .

Ο υπουργός Δικαιοσύνης έκανε σαφές ότι δεν πρόκειται να "πιθανολογήσει", ωστόσο ανέφερε ότι θα πρέπει να υπάρξει μια "συζήτηση ενηλίκων" σχετικά με τον τρόπο πληρωμής για το αυξανόμενο κόστος των κοινωνικών υπηρεσιών.

Η ενδεχόμενη αύξηση της φορολογίας θα παραβίαζε τη δέσμευση για το “πάγωμα των φόρων” του μανιφέστου των Τόρις στις τελευταίες εκλογές.

«Ο βρετανικός λαός είναι αρκετά λογικός για να γνωρίζει ότι όταν πρόκειται για το ζήτημα της κοινωνικής φροντίδας πρέπει να βρούμε έναν τρόπο με τον οποίο θα χρηματοδοτηθεί επαρκώς», υπογράμμισε ο κ. Μπάκλαντ στο τηλεοπτικό πρόγραμμα BBC Breakfast.

Σημείωσε επίσης ότι το Συντηρητικό Κόμμα υποσχέθηκε στις εκλογές του 2019 ότι θα υποβάλει βιώσιμες προτάσεις για τη χρηματοδότηση της κοινωνικής πρόνοιας.

Η Daily Telegraph γράφει ότι η Ντάουνινγκ Στριτ τάσσεται υπέρ της αύξησης του εθνικού ασφαλιστικού συντελεστή κατά 1%, αύξηση που θα επηρεάσει περίπου 25 εκατομμύρια εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους, καθώς και εργοδότες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών πιέζει για αύξηση της τάξης του 1,25%.

Οι Times προσθέτουν ότι ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας, Σατζίντ Τζαβίντ, θέλει μεγαλύτερη αύξηση γύρω στο 2%.

Πηγή όμως προσκείμενη στον κ. Τζαβίντ είπε ότι η πληροφορία για αύξηση 2% δεν ευσταθεί και το BBC κατανοεί ότι ο υπουργός Υγείας πιέζει για χαμηλότερο ποσοστό.

Για κάποιον με μέσο εισόδημα 29.536 λίρες το χρόνο, μια αύξηση 1% στην εθνική ασφάλιση θα του κόστιζε 199,68 λίρες ετησίως.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το