Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία – Covid : Τρίτη , αναμνηστική δόση εμβολίου για άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό

banner roots

Βρετανία – Covid : Τρίτη , αναμνηστική δόση εμβολίου για άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό
02.09.2021 | 13:33

Βρετανία – Covid : Τρίτη , αναμνηστική δόση εμβολίου για άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Η απόφαση να προσφερθεί μια τρίτη δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού σε άτομα με σοβαρά εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα είναι κύριο θέμα σε πολλές εφημερίδες σήμερα Πέμπτη.

Η Daily Mirror επικροτεί την απόφαση για τον εμβολιασμό με μια τρίτη δόση 500 χιλιάδων ανθρώπων , αλλά επισημαίνει ότι επικρατεί σύγχυση σχετικά με το σε ποιους άλλους μπορεί να προσφερθεί μια επιπλέον δόση εμβολίου κατά του Covid. .

Η Daily Telegraph επικαλείται κυβερνητικές οι οποίες αναφέρουν ότι η απόφαση για ένα ευρύτερο πρόγραμμα ενισχυτικού εμβολιασμού ενδέχεται να ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα.

Η Daily Mail εκλιπαρεί την κυβέρνηση να «δώσει στη Βρετανία την ώθηση που χρειάζεται!» - όπως γράφει χαρακτηριστικά. Ο αρθρογράφος της εφημερίδας Στίβεν Γκλόβερ προτρέπει τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον να «ανάψει το πράσινο φως» για μια τρίτη, αναμνηστική δόση εμβολίου, κυρίως για τους άνω των 50 ετών.

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε το περασμένο Σάββατο , 28 Αυγούστου, ότι έχει ζητήσει από την υγειονομική υπηρεσία της Αγγλίας να προετοιμάζεται για ένα μαζικό πρόγραμμα εμβολιασμών για την Covid-19 παιδιών ηλικιών 12 έως 15 ετών από τον Σεπτέμβριο, εάν οι εμπειρογνώμονες εμβολιασμών δώσουν το πράσινο φως.

Σημειώνεται ότι μια πρώτη δόση εμβολίου έχει ήδη προσφερθεί σε όλα τα παιδιά 16 και 17 ετών στην Αγγλία, καθώς και σε παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών με συγκεκριμένα υποκείμενα νοσήματα και σε εκείνα που ζουν μαζί με άτομα με ανοσοκαταστολή.

Υπογραμμίζεται ότι η Βρετανία δεν έχει ακολουθήσει μέχρι τώρα το παράδειγμα πολλών άλλων χωρών που έχουν προχωρήσει σε εκτεταμένους εμβολιασμούς σε παιδιά κάτω των 16 ετών.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το