Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Αφγανιστάν: Πανικός μετά τις εκρήξεις στο αεροδρόμιο της Καμπούλ | Για χτύπημα του ISIS μιλούν οι Αμερικανοί - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

banner roots

Αφγανιστάν: Πανικός μετά τις εκρήξεις στο αεροδρόμιο της Καμπούλ | Για χτύπημα του ISIS μιλούν οι Αμερικανοί - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες
26.08.2021 | 18:24

Αφγανιστάν: Πανικός μετά τις εκρήξεις στο αεροδρόμιο της Καμπούλ | Για χτύπημα του ISIS μιλούν οι Αμερικανοί - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Διεθνή

Οι Ταλιμπάν μιλούν για τουλάχιστον 13 νεκρούς, μεταξύ αυτών και παιδιά– Εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, αλλά και το Politico υποστηρίζει ότι για την επίθεση ευθύνεται ο ISIS - Δεν υπάρχουν Έλληνες μεταξύ των θυμάτων, αναφέρουν διπλωματικές πηγές

Σε επίθεση αυτοκτονίας φαίνεται ότι οφείλεται η μεγάλη έκρηξη που έγινε στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για θύματα. Παράλληλα, υπάρχουν αναφορές για έκρηξη κοντά στο αεροδρόμιο, έξω από το Hotel Baron, όπου τις τελευταίες ημέρες διέμεναν κυρίως Αμερικανοί, που περίμεναν να προχωρήσει η διαδικασία εκκένωσης και να εγκαταλείψουν τη χώρα. 

Ήδη, Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε ότι τουλάχιστον τρεις Αμερικανοί πεζοναύτες τραυματίστηκαν, ενώ σύμφωνα με τους Ταλιμπάν υπάρχουν τουλάχιστον 13 νεκροί, μεταξύ αυτών παιδιά και ξένοι.  Για απροσδιόριστο μέχρι στιγμής αριθμό θυμάτων έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του Αμερικανικού Πενταγώνου. Το Al Jazeera μετέδωσε ότι υπάρχουν τουλάχιστον 50 τραυματίες. 

 
 

Με βάση τις μέχρι στιγμής αναφορές, η έκρηξη έγινε σε κεντρική πύλη εισόδου στο διεθνές αεροδρόμιο της Καμπούλ και προκλήθηκε από τουλάχιστον έναν καμικάζι βομβιστή, που φορούσε γιλέκο με εκρηκτικά.  

Από την έκρηξη κοντά στο αεροδρόμιο δεν υπάρχουν Έλληνες μεταξύ των θυμάτων διευκρινίζουν διπλωματικές πηγές, που προσθέτουν ότι σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, μεταξύ των θυμάτων δεν υπάρχουν ούτε Αφγανοί Ελληνικού ενδιαφέροντος. 

Οι Ταλιμπάν «δείχνουν» τον ISIS

 

Δημοσιογράφος στην Καμπούλ μετέφρασε και έστειλε δήλωση του εκπροσώπου των Ταλιμπάν Ζαμιουλάχ Μουτζαχίντ, σύμφωνα με την οποία οι Αμερικανοί είχαν προειδοποιηθεί για πιθανή επίθεση του ISIS στο αεροδρόμιο.

«Οι Ταλιμπάν είναι δεσμευμένοι στη διεθνή κοινότητα και δεν θα επιτρέψουν τρομοκράτες να χρησιμοποιήσουν το Αφγανιστάν ως βάση για τις επιχειρήσεις τους. Οι Ταλιμπάν προειδοποίησαν τα αμερικανικά στρατεύματα για πιθανές τρομοκρατικές ομάδες, όπως ο ISIS», φέρεται ότι είπε ο Μουτζαχίντ.

Φωτογραφίες από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης αποτυπώνουν τον πανικό που επικρατεί στην περιοχή. Πολλοί άνθρωποι εμφανίζονται ματωμένοι, ενώ κάποιοι άλλοι μεταφέρονται με καρότσια, ενώ αργότερα μπήκαν και ασθενοφόρα. 

Η Αμερικανική πρεσβεία απέστειλε μήνυμα προς τους Αμερικανούς να εκκενώσουν το αεροδρόμιο καθώς και να αποφύγουν να προσέλθουν. 

LIVE from Kabul after explosion outside airport


ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

 

kabul1kabul2

 

kabul3kabul4kabul5kabul6

kabul11

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το