Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία: Υποχρεωτική η καραντίνα για όσους επιστρέφουν από τη Γαλλία ακόμη και εάν είναι πλήρως εμβολιασμένοι

the roots web banners 06

Βρετανία: Υποχρεωτική η καραντίνα για όσους επιστρέφουν από τη Γαλλία ακόμη και εάν είναι πλήρως εμβολιασμένοι
17.07.2021 | 12:02

Βρετανία: Υποχρεωτική η καραντίνα για όσους επιστρέφουν από τη Γαλλία ακόμη και εάν είναι πλήρως εμβολιασμένοι

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Οι Βρετανοί που επιστρέφουν στη χώρα τους από τη Γαλλία, ακόμη και αν έχουν εμβολιαστεί πλήρως, θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα κατά την άφιξή τους στην Αγγλία.

Αυτό ανακοίνωσε η βρετανική κυβέρνηση και η Γαλλία γίνεται έτσι η εξαίρεση στον κανόνα που θα ισχύει στο εξής για τις χώρες που περιλαμβάνονται στη λεγόμενη “πορτοκαλί” λίστα.

Το υπουργείο Υγείας διευκρίνισε την Παρασκευή το βράδυ ότι το μέτρο της απαλλαγής από την καραντίνα δεν θα ισχύσει για τη Γαλλία, γιατί στη χώρα αυτή είναι διαδεδομένη η παραλλαγή Βήτα του νέου κορονοϊού, η οποία εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Νότια Αφρική.

Η απόφαση αυτή της βρετανικής κυβέρνησης – ”απόφαση της τελευταία στιγμής” – είναι πρωτοσέλιδο θέμα σε πολλές εφημερίδες του Σαββάτου.

"Χάος στις γαλλικές διακοπές" – ο πηχυαίος τίτλος στους Times. H εφημερίδα σημειώνει ότι εκατοντάδες χιλιάδες παραθεριστές του Ηνωμένου Βασιλείου θα πληγούν από την απόφαση να τεθούν σε καραντίνα όσοι επανέρχονται από τη Γαλλία.

Η Daily Telegraph επισημαίνει ότι δεν υπάρχει τρόπος για τους παραθεριστές που βρίσκονται ήδη στη χώρα να ξεφύγουν από τον αντίκτυπο των κανόνων -οι οποίοι θα αρχίσουν να ισχύουν από τη Δευτέρα- επειδή η Γαλλία βρίσκεται στον κατάλογο των “πορτοκαλί χωρών”, και υπάρχει ήδη απαίτηση απομόνωσης.

Η Daily Mail θεωρεί ότι η απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης ήταν μια "ξαφνική αλλαγή" - η οποία συνιστά "τεράστιο πλήγμα" για τους πλήρως εμβολιασμένους Βρετανούς που έχουν ήδη προγραμματίσει να κάνουν διακοπές στη Γαλλία .

Στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας The Guardian διαβάζουμε : "Η αύξηση των κρουσμάτων Covid πυροδοτεί εκκλήσεις για να σταματήσει το επικίνδυνο άνοιγμα".

Το σχετικό δημοσίευμα αναφέρεται στην απόφαση άρσης όλων των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό στην Αγγλία στις 19 Ιουλίου. Ανώνυμη πηγή της Ντάουνινγκ Στριτ ανέφερε ότι οι αριθμοί των λοιμώξεων και οι προβλέψεις για την πορεία της πανδημίας είναι "ανησυχητικές", γράφει ο Guardian.

Το κύριο άρθρο της εφημερίδας αποκαλεί την κυβερνητική πολιτική "πείραμα".

Στο πρωτοσέλιδό της, η Daily Mirror επισημαίνει τους φόβους που εκφράζουν ορισμένοι ότι η χώρα "ενδέχεται να βυθιστεί σε αποκλεισμό σε μόλις πέντε εβδομάδες".

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το