Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία : Τα σούπερ μάρκετ προτρέπουν τους πελάτες να συνεχίσουν να φορούν μάσκα

banner roots

Βρετανία : Τα σούπερ μάρκετ προτρέπουν τους πελάτες να συνεχίσουν να φορούν μάσκα
16.07.2021 | 09:15

Βρετανία : Τα σούπερ μάρκετ προτρέπουν τους πελάτες να συνεχίσουν να φορούν μάσκα

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Τα δύο μεγαλύτερα σούπερ μάρκετ του Ηνωμένου Βασιλείου, Sainsbury's και Tesco, θα συνεχίσουν να ζητούν από τους πελάτες τους να φορούν μάσκες ακόμα και μετά την κατάργηση της νομικής απαίτησης για κάτι τέτοιο στην Αγγλία τη Δευτέρα. Οι αλυσίδες Asda, Waitrose, Aldi και Lidl θα ακολούθησαν το παράδειγμά τους, γράφουν οι εφημερίδες.

Εν τω μεταξύ, οι άνθρωποι που ταξιδεύουν στην Ουαλία από την Αγγλία θα κληθούν να φορούν μάσκες προσώπου από τις σιδηροδρομικές εταιρείες, δήλωσε ο τοπικός πρωθυπουργός Μαρκ Ντρέικφορντ. Τα καλύμματα προσώπου θα συνεχίσουν να είναι υποχρεωτικά στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα καταστήματα στην Ουαλία, ενώ στην Αγγλία συνιστάται στους πολίτες απλώς να φορούν μάσκες.

Σημειώνεται ότι ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν δήλωσε ότι στο δημόσιο σύστημα μεταφορών της πρωτεύουσας θα πρέπει να χρησιμοποιούνται μάσκες και η κυβέρνηση της Σκωτίας ανακοίνωσε την Τρίτη ότι η χρήση μάσκας θα παραμείνει υποχρεωτική αφότου όλοι οι άλλοι κανόνες αρθούν στις 9 Αυγούστου στην περιοχή αυτή του Ηνωμένου Βασιλείου.

Τα δύο τρίτα των Βρετανών πιστεύουν ότι τουλάχιστον κάποιοι περιορισμοί για την Covid-19 θα πρέπει να συνεχίσουν να ισχύουν μετά τις 19 Ιουλίου που ο Βρετανός πρωθυπουργός  Μπόρις Τζόνσον σχεδιάζει να τους άρει στην Αγγλία, σύμφωνα με δημοσκόπηση, τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν χθες, Πέμπτη, στη δημοσιότητα.

Το 66% των ανθρώπων που συμμετείχαν στην δημοσκόπηση αυτή που διενεργήθηκε από το Kantar Public επιθυμεί κάποιοι, οι περισσότεροι ή όλοι οι περιορισμοί να παραμείνουν σε ισχύ και το 60% πιστεύει ότι όλοι θα πρέπει να συνεχίσουν να φορούν μάσκες στα καταστήματα και στα δημόσια μέσα μεταφοράς.

Ο Τζόνσον έχει δηλώσει ότι ο κόσμος στην Αγγλία θα πρέπει να στηρίζεται στην δική του κρίση για το αν θα χρησιμοποιεί μάσκα ή όχι μετά την 19η Ιουλίου.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel