Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Κορονοϊός - Μπόρις Τζόνσον: “Η ζωή δεν θα επανέλθει αμέσως στο κανονικό”

computing cert aitisi it

PERIFEREIA B AIGAIOY MEDIA 350x250 LIMNOY

Κορονοϊός - Μπόρις Τζόνσον: “Η ζωή δεν θα επανέλθει αμέσως στο κανονικό”
13.07.2021 | 09:10

Κορονοϊός - Μπόρις Τζόνσον: “Η ζωή δεν θα επανέλθει αμέσως στο κανονικό”

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Επιβεβαιώνοντας ότι η Αγγλία θα άρει σχεδόν όλους τους εναπομείναντες νομικούς περιορισμούς για τον κορονοϊό στις 19 Ιουλίου, ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι η ζωή δεν θα επανέλθει «αμέσως» στο φυσιολογικό.

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου τόνισε ότι οι άνθρωποι πρέπει να παραμείνουν προσεκτικοί, προσθέτοντας: «Δεν μπορώ να το πω αυτό αρκετά δυναμικά ή με έμφαση: αυτή η πανδημία δεν έχει τελειώσει». Ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να "αναμένει και να συνιστά" στους ανθρώπους να φορούν μάσκες προσώπου σε πολυσύχναστους εσωτερικούς χώρους, όπως τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Πρόσθεσε ότι θα καθορίσει οδηγίες για σταδιακή επιστροφή σε γραφεία και χώρους εργασίας. Με τα κρούσματα και τις εισαγωγές στα νοσοκομεία να αυξάνονται, δεν υπήρξε "εύκολη απάντηση" για το πότε θα αμβλυνθούν οι περιορισμοί, δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης και άλλες μεγάλες εκδηλώσεις καλούνται να απαιτήσουν αποδείξεις ότι οι άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί κατά του covid, αρνητικό τεστ ή φυσική ανοσία από πρόσφατη λοίμωξη. Ο υπουργός Υγείας Σατζίντ Τζαβίντ ενθάρρυνε τους διοργανωτές εκδηλώσεων να απαιτήσουν τα λεγόμενα διαβατήρια Covid. Η εφαρμογή NHS μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την καταγραφή αποδεικτικών στοιχείων ανοσίας ή αρνητικού τεστ. Ωστόσο, η σύσταση για χρήση διαβατηρίων Covid δεν θα αποτελεί νομική προϋπόθεση.

Η επιβεβαίωση ότι οι τελευταίοι περιορισμοί για τον κορoνοϊό θα αρθούν στην Αγγλία στις 19 Ιουλίου είναι πρωτοσέλιδη είδηση στις περισσότερες εφημερίδες της Τρίτης.

Οι Times προειδοποιούν ότι έως και 4.800 άνθρωποι την ημέρα είναι πιθανό να εισαχθούν στο νοσοκομείο με Covid-19 εάν η Αγγλία “επιστρέψει στην κανονικότητα”.

Οι Financial Times επισημαίνουν ότι η κυβέρνηση μεταθέτει την ευθύνη στις επιχειρήσεις και στους ιδιώτες για την αντιμετώπιση του ιού που εξαπλώνεται ραγδαία. Στελέχη επιχειρήσεων, αναφέρει η εφημερίδα , φοβούνται ότι έχουν αφεθεί σε μια “επαχθή νομική θέση”, χωρίς σαφή καθοδήγηση.

Η Daily Telegraph εστιάζει την προσοχή της στην πρόταση για την εισαγωγή “διαβατηρίων Covid”. Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι η πρόταση τα νυχτερινά κέντρα θα πρέπει να υιοθετήσουν την πιστοποίηση Covid- "ως ζήτημα κοινωνικής ευθύνης" - αποτελεί "σημαντική στροφή" της κυβερνητικής πολιτικής . Ο υπουργός Εμβολίων Ναντίμ Ζαχάουι επέμενε τον Φεβρουάριο ότι δεν υπάρχουν σχέδια για “διαβατήριο Covid”, μας υπενθυμίζει η Telegraph.

Ο Guardian εντοπίζει μια “μετατόπιση έμφασης σε σχέση με μια εβδομάδα πριν”, όταν ο Μπόρις Τζόνσον είπε ότι η χρήση μάσκας θα γίνει θέμα “προσωπικής επιλογής”. Τώρα, επισημαίνει η εφημερίδα , "ο πρωθυπουργός περιμένει και προτείνει πρότεινε να φοριούνται καλύμματα προσώπου σε πολυσύχναστα μέρη”.

"Ελευθερία - αλλά για πόσο καιρό;" είναι ο τίτλος της Daily Mail, που δεν αποκλείει την προοπτική οι περιορισμοί να επιστρέψουν το φθινόπωρο εάν “δεν προσέξουμε και διαφυλάξουμε τις πρόσφατες κερδισμένες ελευθερίες”.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

seajets superRunner

 

youtube channel