Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Ανησυχία στον πλανήτη για τη μετάλλαξη Δέλτα: Εντοπίζεται σε 92 χώρες, καμπανάκι από τον ΠΟΥ

banner roots

Ανησυχία στον πλανήτη για τη μετάλλαξη Δέλτα: Εντοπίζεται σε 92 χώρες, καμπανάκι από τον ΠΟΥ
28.06.2021 | 09:04

Ανησυχία στον πλανήτη για τη μετάλλαξη Δέλτα: Εντοπίζεται σε 92 χώρες, καμπανάκι από τον ΠΟΥ

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Διεθνή

Συναγερμός έχει σημάνει στον πλανήτη εξαιτίας της εξάπλωσης της μετάλλαξης Δέλτα.

Πλέον, η μετάλλαξη Δέλτα κυριαρχεί σε 92 χώρες, δημιουργώντας φόβους, παρά τις εκστρατείες εμβολιασμού, για νέα κύματα της πανδημίας, η οποία έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν τέσσερα εκατομμύρια ανθρώπους. Ηδη, ο ΠΟΥ έκρουσε καμπανάκι, συστήνοντας τη χρήση μάσκας και την τήρηση των κανόνων ασφαλείας, όπως η κοινωνική απομόνωση, η αποφυγή του συνωστισμού και η υγιεινή των χεριών, και για τους πλήρως εμβολιασμένους.
 
Δανία: Πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης Δέλτα plus
Η Δανία κατέγραψε την πρώτη περίπτωση της μετάλλαξης Δέλτα plus, μιας μετάλλαξη του στελέχους που ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά στην Ινδία, σύμφωνα με δήλωση της κρατικής υπηρεσίας που ασχολείται με μολυσματικές ασθένειες. Η μετάλλαξη εισήχθη από έναν μολυσμένο επιβάτη που ταξίδεψε από την Πορτογαλία με αεροπλάνο. Ο επιβάτης και οι υπόλοιποι συνταξιδιώτες του παρακολουθούνται και θα χρειαστεί να μπουν σε καραντίνα.
 
 
Η Πορτογαλία ήταν η πρώτη χώρα της ΕΕ που ανακοίνωσε ότι η εν λόγω παραλλαγή είναι πλέον κυρίαρχη στην επικράτειά της. Το ίδιο συμβαίνει και στο Ηνωμένο Βασίλειο και στη Νότια Αφρική, ενώ στη Γαλλία αντιπροσωπεύει αυτή τη στιγμή το 9% έως 10% των νέων μολύνσεων.
 
Το Ηνωμένο Βασίλειο ανέφερε τα λιγότερα καθημερινά κρούσματα κορωνοϊού σε πέντε ημέρες και ο αριθμός των θανάτων μειώθηκε κατά το ήμισυ, πιθανό σημάδι ότι η πρόσφατη αύξηση των περιπτώσεων που σχετίζονται με την μετάλλαξη Δέλτα μπορεί να πλησιάζει στο αποκορύφωμά της, όπως μεταδίδει το Bloomberg. Συνολικά, καταγράφθηκαν 14.876 νέες περιπτώσεις την Κυριακή, από 18.270 το Σάββατο, ενώ οι θάνατοι μειώθηκαν σε 11 από 23 το Σάββατο.
 
Η επιτυχία της εκστρατείας εμβολίων της χώρας - περισσότερο από το 84% των ενηλίκων έχει λάβει τη μία δόση - περιόρισε τον αντίκτυπο της με λιγότερα άτομα να αντιμετωπίζονται ως σοβαρές περιπτώσεις ή να χρειάζονται νοσηλεία από ό, τι στα προηγούμενα κύματα.
 
Ιταλία: Προειδοποιήσεις από τους ειδικούς για τη μετάλλαξη Δέλτα
Στην Ιταλία, οι αρχές ζητούν από τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να συνεχίσουν να τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας, λόγω και του αυξημένου κινδύνου της παραλλαγής «Δέλτα». Σύμφωνα με νέες εκτιμήσεις, η παραλλαγή αυτή ανιχνεύθηκε στο 16% των μολύνσεων.
 
Οι οικογενειακοί γιατροί και το υπουργείο Υγείας απευθύνουν έκκληση προς τους πολίτες να φύγουν για διακοπές μόνον αφού ολοκληρώσουν τον εμβολιαστικό τους κύκλο. Παράλληλα, ζητούν από όλους τους κατοίκους της χώρας άνω των εξήντα ετών που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί (υπολογίζεται ότι είναι περίπου 2,5 εκατομμύρια) να το πράξουν το γρηγορότερο δυνατό.
 
 
Ο πρόεδρος του Ιταλικού Ανώτατου Ινστιτούτου Υγείας, Σίλβιο Μπρουζαφέρο, υπογράμμισε ότι «από αύριο καταργείται η υποχρεωτική χρήση της μάσκας στους ανοικτούς χώρους, αλλά αν οι μολύνσεις αυξηθούν, θα πρέπει να υιοθετηθούν νέοι περιορισμοί».
 
Ρωσία: Μαστίζεται από την μετάλλαξη Δέλτα
Από την άλλη, η Αγία Πετρούπολη, μια πόλη που φιλοξενεί το Euro και αριθμεί 5,4 εκατομμύρια κατοίκους, κατέγραψε επισήμως χθες, Σάββατο, 107 νεκρούς μέσα σε 24 ώρες. Είναι ο μεγαλύτερος αριθμός θανάτων μέσα σε μία ημέρα από την Covid-19 από την αρχή της πανδημίας σε όλες τις πόλεις της Ρωσίας, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων. Στο σύνολό της η Ρωσία, η οποία μαστίζεται από την παραλλαγή Δέλτα, κατέγραψε χθες, Σάββατο, 21.665 νέες μολύνσεις, ένα ρεκόρ από τον Ιανουάριο. Οι μολύνσεις σημειώνουν αύξηση 25% τις επτά τελευταίες ημέρες σε σχέση με τις επτά προηγούμενες και ο επίσημος αριθμός των νεκρών αυξήθηκε κατά 33%.
 
Αυστραλία: Προβλέπεται αύξηση των κρουσμάτων λόγω της μεταδοτικότητας της μετάλλαξης Δέλτα
Στην Αυστραλία, αφού κηρύχθηκε την Παρασκευή lockdown σε τέσσερις συνοικίες στο κέντρο του Σίδνεϊ, οι αρχές αποφάσισαν χθες, Σάββατο, να διευρύνουν για δύο εβδομάδες το μέτρο σε ολόκληρη τη μητρόπολη, η οποία είναι η μεγαλύτερη της χώρας με πέντε εκατομμύρια κατοίκους. «Σήμερα έχει κανείς την αίσθηση πως δεχθήκαμε μια νέα κλωτσιά την ώρα που σηκωνόμασταν σιγά-σιγά», εξηγεί ο Κρις Κρικέτος, 32 ετών, ο οποίος εργάζεται σε ένα αρτοποιείο στο κέντρο του Σίδνεϊ. Στη χώρα, η οποία έχει μέχρι τώρα περιορίσει μάλλον καλά τη μετάδοση της Covid-19, περισσότερα από 100 άτομα βγήκαν θετικά αυτή την εβδομάδα.
 
«Δεδομένης της μεταδοτικότητας αυτού του στελέχους του ιού, προβλέπουμε πως μέσα στις επόμενες ημέρες ο αριθμός των κρουσμάτων πιθανόν θα αυξηθεί πέραν αυτού που βλέπουμε σήμερα», δήλωσε η πρωθυπουργός της πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας Γκλάντις Μπερετζικλιάν.
 
Μολονότι η Αυστραλία ήταν μεταξύ των χωρών που ήλεγξαν με τον καλύτερο τρόπο την επιδημία, με μόλις 910 θανάτους σε 25 εκατομμύρια πληθυσμού, η κυβέρνηση επικρίνεται πλέον για τη βραδύτητα του εμβολιασμού, καθώς έχουν χορηγηθεί περίπου 7,2 εκατομμύρια δόσεις και μικρή αναλογία του πληθυσμού έχει κάνει και τις δύο.
 
Μπροστά στην κατάσταση αυτή, η Νέα Ζηλανδία ανέστειλε χθες, Σάββατο, για τρεις ημέρες τη «φούσκα αεροπορικών ταξιδιών» που επέτρεπε πτήσεις χωρίς καραντίνα με την Αυστραλία. Ο νεοζηλανδός υπουργός αρμόδιος για τη μάχη κατά της Covid-19 δήλωσε πως αυτή η αναστολή θα δώσει στους αξιωματούχους το χρόνο για να εξετάσουν μέτρα «για να γίνει ασφαλέστερη η φούακα, όπως πραγματοποίηση τεστ πριν από την αναχώρηση για όλες τις πτήσεις» μεταξύ των δύο χωρών.
 
Πηγή: iefimerida.gr
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel