Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία: Δεν ικανοποιεί η απόφαση για τη διεύρυνση της πράσινης λίστας τους επιχειρηματίες του τουρισμού
Βρετανία: Δεν ικανοποιεί η απόφαση για τη διεύρυνση της πράσινης λίστας τους επιχειρηματίες του τουρισμού
25.06.2021 | 16:00

Βρετανία: Δεν ικανοποιεί η απόφαση για τη διεύρυνση της πράσινης λίστας τους επιχειρηματίες του τουρισμού

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Η διεύρυνση της πράσινης ταξιδιωτικής λίστας του Ηνωμένου Βασιλείου από την κυβέρνηση δεν είναι αρκετά επαρκής, προειδοποιούν οι εκπρόσωποι της βρετανικής τουριστικής βιομηχανίας.

Οι αφίξεις από 16 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Βαλεαρίδων Νήσων, δεν θα χρειαστεί να περιορίζονται σε καραντίνα από τις 04:00 της Τετάρτης.

Ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς δήλωσε επίσης ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να μειώσει την καραντίνα για πλήρως εμβολιασμένους ανθρώπους που επιστρέφουν από χώρες της πορτοκαλί λίστας "αργότερα το καλοκαίρι".

Αλλά η easyJet υπογραμμίζει ότι το χρονοδιάγραμμα "απλά δεν είναι αρκετά φιλόδοξο".

Άλλοι επιχειρηματίες του κλάδου, συμπεριλαμβανομένης της Thomas Cook, ήταν πιο θετικοί, με την εταιρεία να χαρακτηρίζει τις σχετικές ανακοινώσεις ως "ένα καλό πρώτο βήμα που άνοιξε περισσότερες επιλογές διακοπών για τους πελάτες μας”.

Ο διευθύνων σύμβουλος της EasyJet Holidays Γκάρι Γουίλσον δήλωσε ότι έχει σημειωθεί μια “τεράστια αύξηση” στις κρατήσεις για διακοπές σε χώρες που έχουν συμπεριληφθεί στην πράσινη λίστα.

Ωστόσο, αναρωτήθηκε γιατί δεν προστέθηκαν στον κατάλογο περισσότεροι προορισμοί, όπως τα Κανάρια Νησιά και τα Ελληνικά Νησιά.

Ο κ. Γουίλσον επέκρινε αυτό που το θεώρησε "καθυστέρηση" για το άνοιγμα των ταξιδιών σε διπλά εμβολιασμένους ανθρώπους, αναφέροντας ότι το Ηνωμένο Βασίλειο "υστερεί σε σχέση με την Ευρώπη".

Για αυτό το θέμα ο υπουργός Μεταφορών σημείωσε ότι “αρκετά ζητήματα πρέπει ακόμα να επιλυθούν”, συμπεριλαμβανομένου του εάν πρέπει να εμβολιάζονται τα παιδιά και το πώς τα άτομα από το εξωτερικό που εισέρχονται στο Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούν να αποδείξουν ότι έχουν πλήρως εμβολιαστεί.

Ο κ. Σαπς είπε στο BBC Breakfast ότι υπάρχει επίσης ένα “ζήτημα δικαιοσύνης” επειδή οι νεότεροι δεν είχαν ακόμη την ευκαιρία να έχουν κάνει τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του Covid.

Τέλος ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών υπερασπίστηκε την απόφαση για τη διεύρυνση της πράσινης λίστας τονίζοντας ότι πρόκειται για μια "προσέγγιση μέγιστης διαφάνειας", ωστόσο ακόμη και για τις χώρες που περιλαμβάνονται σε αυτή τη λίστα, σύμφωνα με τον κ. Σαπς,  δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι το καθεστώς τους δεν θα αλλάξει σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

seajets superRunner

 

youtube channel