Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία - Διακοπές: Εν αναμονή της αναθεώρησης της “πράσινης λίστας”

banner roots

Βρετανία - Διακοπές: Εν αναμονή της αναθεώρησης της “πράσινης λίστας”
24.06.2021 | 11:24

Βρετανία - Διακοπές: Εν αναμονή της αναθεώρησης της “πράσινης λίστας”

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Οι κανόνες του Ηνωμένου Βασιλείου για τα ταξίδια στο εξωτερικό πρόκειται να αναθεωρηθούν αργότερα σήμερα, αφού οι εκπρόσωποι της τουριστικής βιομηχανίας ένωσαν τις δυνάμεις τους σε μια απελπισμένη έκκληση προς την κυβέρνηση για διεύρυνση της πράσινης λίστας.

Η λεγόμενη «πράσινη» λίστα με τους προορισμούς στους οποίους οι Βρετανοί μπορούν να ταξιδέψουν χωρίς καραντίνα αναμένεται να παραμείνει μικρή. Επί του παρόντος, μόνο 11 προορισμοί βρίσκονται στην “πράσινη λίστα” - συμπεριλαμβανομένων του Γιβραλτάρ, του Ισραήλ και της Αυστραλίας.

Η κυβέρνηση της χώρας εξετάζει ποιες χώρες περιλαμβάνονται στη λίστα κάθε τρεις εβδομάδες και η τελευταία αναθεώρηση ήταν πριν από τρεις εβδομάδες στις 3 Ιουνίου.

Η Ελλάδα και άλλες 166 χώρες βρίσκονται στην “πορτοκαλί λίστα”.

Ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς αφού απαντήσει σε ερωτήσεις βουλευτών σχετικές με το θέμα, αναμένεται να ενημερώσει για το σύστημα του “φωτεινού σηματοδότη” το απόγευμα.

Οι επικεφαλής του τουρισμού ζητούν εξαίρεση από την καραντίνα για τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα όταν προέρχονται από άλλες χώρες.

Ο κ. Σαπς δήλωσε ότι η κυβέρνηση “πρέπει να λάβει υπόψη της τι λέει η επιστήμη”.

Ωστόσο, η προοπτική των ευρωπαϊκών διακοπών ενδέχεται να αντιμετωπίσει ένα ακόμη εμπόδιο, μετά την πρόταση που έχει κάνει η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ όλες οι χώρες της ΕΕ να θέτουν τους Βρετανούς ταξιδιώτες σε καραντίνα κατά την άφιξή τους για να επιβραδύνουν την εξάπλωση της παραλλαγής Δέλτα.

Επί του παρόντος, τα άτομα που ταξιδεύουν από το Ηνωμένο Βασίλειο στην Ελλάδα, την Ισπανία και την Πορτογαλία δεν υποχρεούνται να μπουν σε καραντίνα. Όσοι πηγαίνουν στην Ιταλία πρέπει να απομονωθούν για πέντε ημέρες και στη συνέχεια να κάνουν ένα τεστ, ενώ οι πλήρως εμβολιασμένοι επισκέπτες του Ηνωμένου Βασιλείου στη Γαλλία μπορούν να εισέλθουν στη χώρα χωρίς τους περιορισμούς της καραντίνας.

Αντίθετα, όσοι επιστρέφουν στο Ηνωμένο Βασίλειο από τα περισσότερα hotspot των διακοπών που έχουν συμπεριληφθεί στην “πορτοκαλί λίστα”, οι ταξιδιώτες πρέπει να απομονωθούν για 10 ημέρες και να πληρώσουν για να κάνουν τα τεστ κορονοϊού.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel