Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία: Εισβολή των οπαδών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο “Ολντ Τράφορντ”

banner roots

Βρετανία: Εισβολή των οπαδών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο “Ολντ Τράφορντ”
03.05.2021 | 12:42

Βρετανία: Εισβολή των οπαδών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο “Ολντ Τράφορντ”

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Οι Αμερικανοί ιδιοκτήτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αντιμετώπισαν χθες τις έντονες διαμαρτυρίες των οπαδών της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομάδας, οι οποίοι εισέβαλαν στο στάδιο Ολντ Τράφορντ για να εκφράσουν την οργή τους για το αποτυχημένο σχέδιο δημιουργίας μιας Ευρωπαϊκής Super League, ματαιώνοντας το παιχνίδι με την - επίσης αμερικανικής ιδιοκτησίας - Λίβερπουλ και απαιτώντας αλλαγή ιδιοκτησίας.

Τον προηγούμενο μήνα, η προσπάθεια της δημιουργίας μιας κλειστής λίγκας των πλουσιότερων ευρωπαϊκών ομάδων, με 15 έως 20 μέλη, συνάντησε την οργή και αντίθεση οπαδών, κυβερνήσεων, ακόμη και παικτών ανά τη Γηραιά Ήπειρο. Οι ιδιοκτήτες πολλών μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων πληρώνουν τώρα το τίμημα της αποτυχημένης αυτής προσπάθειας, που έληξε άδοξα σε ελάχιστες ημέρες.

H διαμαρτυρία οπαδών στο γήπεδο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εναντίον της ιδιοκτησίας Γκλέιζερ είναι πρώτο θέμα σε πολλές από τις εφημερίδες της Δευτέρας.

Η εφημερίδα i στην πρώτη σελίδα δημοσιεύει μια εικόνα του πλήθους που πυροδοτεί φωτοβολίδες, αφού εκατοντάδες διαδηλωτές έχουν εισβάλει στο γήπεδο πριν από το παιχνίδι του συλλόγου εναντίον της Λίβερπουλ. Ο αγώνας αναβλήθηκε.

"Εισβολή του Ολντ Τράφορντ", διαβάζουμε στον Guardian. Η εισβολή - διαμαρτυρία έλαβε χώρα έπειτα από την απόφαση της Γιουνάιτεντ, μαζί με πέντε άλλες ομάδες της Premier League, να ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Σούπερ Λίγκα (ESL) τον περασμένο μήνα, σημειώνει η εφημερίδα. Χιλιάδες συγκεντρώθηκαν έξω από το Ολντ Τράφορντ πριν οι δύο ομάδες αρχίσουν να μπαίνουν στο γήπεδο, μας ενημερώνει η εφημερίδα The Guardian.

"Fever Pitch" – “Πυρετός στο Γήπεδο” - ο πηχυαίος τίτλος στην Daily Mirror για τις σκηνές που εκτυλίχτηκαν κατά την εισβολή στο Ολντ Τράφορντ. Η αστυνομία του Μάντσεστερ ξεκίνησε έρευνα για αυτό που αποκάλεσε "απερίσκεπτο και επικίνδυνο περιστατικό”, σύμφωνα με τη Mirror.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel