Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Κορονοϊός – Βρετανία: Περισσότεροι από 32 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση εμβολίου κατά της νόσου

banner roots

Κορονοϊός – Βρετανία: Περισσότεροι από 32 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση εμβολίου κατά της νόσου
13.04.2021 | 10:52

Κορονοϊός – Βρετανία: Περισσότεροι από 32 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση εμβολίου κατά της νόσου

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Σε όλους τους άνω των 50 ετών και σε όσους ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει πλέον προσφερθεί η πρώτη δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Αυτό σημαίνει ότι έχει επιτευχθεί ο κυβερνητικός στόχος να έχουν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση οι εννέα κορυφαίες ομάδες προτεραιότητας μέχρι τις 15 Απριλίου.

Η κυβέρνηση παράλληλα δήλωσε ότι είναι “σε καλό δρόμο” για να προσφέρει μια πρώτη δόση σε όλους τους ενήλικες μέχρι τα τέλη Ιουλίου, με εκείνους στην ηλικιακή ομάδα 45-50 ετών να είναι οι επόμενοι που θα εμβολιασθούν στην Αγγλία.

Περισσότεροι από 32 εκατομμύρια άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν ήδη εμβολιασθεί με την πρώτη δόση.

Το Σάββατο εμβολιάσθηκαν 475.230 άνθρωποι με τη δεύτερη δόση εμβολίου κατά της νόσου – αριθμός ρεκόρ - με περισσότερους από 7,6 εκατομμύρια να έχουν πλέον εμβολιαστεί πλήρως.

Οι κάτω των 50 ετών στη Βόρεια Ιρλανδία έχουν ήδη κληθεί να κλείσουν ραντεβού και περισσότερα άτομα αυτής της ηλικιακής ομάδας σε άλλα μέρη του Ηνωμένου Βασιλείου πρόκειται τώρα να λάβουν τις προσκλήσεις τους.

Η εφημερίδα i αναφέρει ότι η κυβέρνηση εξετάζει σχέδια για την ανάμειξη και την αντιστοίχιση εμβολίων εάν κριθεί ότι o “ενισχυτικός εμβολιασμός” κατά του κορονοϊού είναι απαραίτητο να γίνει το φθινόπωρο. Στο σχετικό δημοσίευμα επισημαίνεται ότι οι άνθρωποι μπορεί να έχουν καλύτερη ανοσία εάν τους δοθεί ένα διαφορετικό εμβόλιο από αυτό που έχουν ήδη κάνει.

Η χαλάρωση των περιορισμών αποκλεισμού λόγω Covid είχε ως αποτέλεσμα το αγοραστικό κοινό στην Αγγλία και την Ουαλία να επιστρέψει στους κεντρικούς δρόμους χθες, σημειώνει ο Guardian. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η αγοραστική κίνηση ήταν μόνο κατά το ένα τέταρτο χαμηλότερη από την αντίστοιχη ημέρα το 2019 - ενώ οι δαπάνες σε ινστιτούτα καλλονής, κομμωτήρια και καταστήματα ήταν 500% υψηλότερες από ένα τυπικό πρωί της Δευτέρας πριν από την πανδημία.

Οι Times είναι λίγο λιγότερο αισιόδοξοι για τις δαπάνες, υποδηλώνοντας ότι "ο διαβόητα ασταθής ανοιξιάτικος καιρός της Βρετανίας μείωσε την ανάκαμψη του κεντρικού δρόμου".

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το