Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Κορωνοϊός – Βρετανία: Ανοίγουν λιανεμπόριο και εστίαση - Πάνω από το 40% έχει εμβολιαστεί

the roots web banners 06

Κορωνοϊός – Βρετανία: Ανοίγουν λιανεμπόριο και εστίαση - Πάνω από το 40% έχει εμβολιαστεί
12.04.2021 | 11:50

Κορωνοϊός – Βρετανία: Ανοίγουν λιανεμπόριο και εστίαση - Πάνω από το 40% έχει εμβολιαστεί

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Τα καταστήματα στην Αγγλία, τα κομμωτήρια, τα γυμναστήρια και οι κήποι των παμπ άνοιξαν σήμερα, στο πλαίσιο αυτού που ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον περιέγραψε ως “ένα μεγάλο βήμα” προς την ελευθερία από τους περιορισμούς της πανδημίας COVID-19.

Η Daily Telegraph γράφει ότι πολλές παμπ και εστιατόρια ήταν σε σύγχυση σχετικά με το τι θεωρείται "υπαίθριος χώρος" όταν θα άνοιγαν ξανά για να σερβίρουν στους πελάτες φαγητό και ποτό.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι διάφοροι δήμοι ερμηνεύουν το νόμο με διαφορετικούς τρόπους και ότι οι ενώσεις των εμπόρων προέτρεψαν τις τοπικές αρχές να μην είναι "υπερβολικά ενθουσιώδεις" και να επιδείξουν "ρεαλισμό στο πεζοδρόμιο".

Ο τίτλος της Daily Mirror υπογραμμίζει ότι η σημερινή μέρα είναι μια "Ανοιχτή Ημέρα" με τα καταστήματα, οι παμπ, τα κομμωτήρια και τα ινστιτούτα αισθητικής να αναμένουν “εκατομμύρια πελάτες”. "Aρχίζουμε να αποτινάσσουμε τα δεσμά του Covid-19", σημειώνει η Mirror.

Περισσότεροι από 32 εκατομμύρια άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν τώρα εμβολιαστεί με την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Την Κυριακή ανακοινώθηκε ότι άλλοι επτά άνθρωποι απεβίωσαν 28 ημέρες μετά από ένα θετικό τεστ κορονοϊού. Πρόκειται για το χαμηλότερο ημερήσιο σύνολο θανάτων λόγω κορονοϊού από τις 14 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

Digilust banner

 

youtube channel