Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία: Αγρυπνία Έβεραρντ | “Η ντροπή της Μητροπολιτικής Αστυνομίας”

banner roots

Βρετανία: Αγρυπνία Έβεραρντ | “Η ντροπή της Μητροπολιτικής Αστυνομίας”
15.03.2021 | 18:13

Βρετανία: Αγρυπνία Έβεραρντ | “Η ντροπή της Μητροπολιτικής Αστυνομίας”

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Πολλά πρωτοσέλιδα εικονίζουν μία συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κεντρικό Λονδίνο που οι Financial Times θεωρούν ότι ήταν μια "άγρια δημόσια αντίδραση" για τον “βίαιο τρόπο” που αντιμετώπισε η αστυνομία όλους αυτούς που θέλησαν να συμμετάσχουν στην αγρυπνία για την αδικοχαμένη Σάρα Έβεραρντ το Σάββατο.

Η Daily Mail χαρακτηρίζει "Ντροπή της Μητροπολιτικής Αστυνομίας", την αντίδραση των αστυνομικών και υπογραμμίζει ότι χιλιάδες διαδηλωτές συμμετείχαν σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλη τη χώρα.

Η Sun κατηγορεί τη Μητροπολιτική Αστυνομία ότι φάνηκε να είναι “τελείως εκτός πραγματικότητας” στο χειρισμό της αγρυπνίας στο Κλάπαμ Κόμον, στο νότιο Λονδίνο, για την Έβεραρντ.

Εν μέσω της οργής, η Sun σημειώνει, ότι η οικογένεια της Σάρα Έβεραρντ ελπίζει ότι ο θάνατός της μπορεί να επιφέρει κάποια "θετική αλλαγή".

Συνοψίζοντας τα συναισθήματα των ακτιβιστών, ο τίτλος της Daily Mirror είναι "Πόνος και Θυμός".

Αλλά η Daily Express εκτιμά ότι η αστυνομία βρέθηκε σε μια "κατάσταση χαμένη από χέρι" - προσπαθώντας να κρατήσει τη συγκέντρωση ασφαλή, ενώ αντιμετώπιζε τη δυσκολία ένας αξιωματικός που υπηρετούσε στη Μητροπολιτική Αστυνομία να έχει κατηγορηθεί για τη δολοφονία της Έβεραρντ.

Η Daily Telegraph κατηγορεί την κυβέρνηση ότι έχει φέρει την αστυνομία σε "απεχθή θέση" - καθώς οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τηρήσουν τους νόμους που η ίδια η κυβέρνηση έχει επικυρώσει. “Πολιτικοί που είναι στην εξέδρα έχουν τώρα κρεμάσει την αστυνομία στα μανταλάκια”, γράφει χαρακτηριστικά η Telegraph.

Η εφημερίδα τονίζει ότι ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον είναι "βαθιά ανήσυχος" και έχει καλέσει την αρχηγό της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, την λαίδη Κρεσίντα Ντικ, σε συνάντηση.

O Guardian επικεντρώνεται στην κριτική της έναντι αυτών που θεωρεί ότι έσπευσαν να επικρίνουν τη συμπεριφορά της αστυνομίας “από την ασφάλεια της πολυθρόνας τους”.

Οι Times επισημαίνουν ότι οι τελευταίες εξελίξεις "ίσως δύσκολα να είχαν συμβεί σε μια πιο άβολη χρονική περίοδο" για την υπουργό Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ, καθώς οι βουλευτές συζητούν το νέο νομοσχέδιο της που προβλέπει τη σκληρότερη αντιμετώπιση των διαδηλωτών από την αστυνομία.

Το περιοδικό The Spectator προειδοποιεί ότι αν και το νομοσχέδιο δεν θα μπορούσε να έχει έρθει προς ψήφιση σε "χειρότερη από πολιτική άποψη στιγμή", οι Εργατικοί θα κάνουν λάθος να το καταψηφίσουν. Σύμφωνα με το Spectator, το Εργατικό κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζει ότι πολλά ζητήματα που αφορούν την εφαρμογή του νόμου και της τάξης επιλύονται από τη νέα νομοθεσία.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το