Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία : H αστυνομία διέλυσε με τη βία συγκέντρωση για την Σάρα Έβεραρντ

banner roots

Βρετανία : H αστυνομία διέλυσε με τη βία συγκέντρωση για την Σάρα Έβεραρντ
14.03.2021 | 11:20

Βρετανία : H αστυνομία διέλυσε με τη βία συγκέντρωση για την Σάρα Έβεραρντ

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Χιλιάδες Λονδρέζοι συγκεντρώθηκαν, το βράδυ του Σαββάτου, για να αποτίσουν φόρο τιμής στην αδικοχαμένη Σάρα Έβεραρντ, αγνοώντας τα μέτρα κατά του κορονοϊού.

Οι διοργανωτές είχαν διαφωνήσει με τις αστυνομικές αρχές για τα μέτρα προστασίας που θα έπρεπε να τηρηθούν.

Η αστυνομία επενέβη και διέλυσε τη συγκέντρωση, χρησιμοποιώντας σε πολλές περιπτώσεις βία, γεγονός που έχει προκαλέσει οργή στη βρετανική κοινή γνώμη και αντιδράσεις από όλα τα πολιτικά κόμματα.

Κάτω από τον τίτλο: "H επικεφαλής της Mητροπολιτικής Αστυνομίας αντιμετωπίζει εκκλήσεις για παραίτηση", η Sunday Telegraph αναφέρει ότι η λαίδη Κρεσίντα Ντικ (Cressida Dick) καλείται τώρα να αντικρούσει τη διακομματική οργή μετά τη σύγκρουση της αστυνομίας με γυναίκες που είχαν συγκεντρωθεί στο Κλάπαμ Κόμον , στο νότιο Λονδίνο, για να θρηνήσουν το θάνατο της Σάρα Έβεραρντ.

Η εφημερίδα μιλά για βιαιοπραγίες που σημειώθηκαν καθώς αστυνομικοί έσυραν με βία γυναίκες από το πλήθος των συγκεντρωμένων , και για πολλούς αυτόπτες μάρτυρες που κατήγγειλαν ως αδέξια την προσέγγιση της αστυνομικής δύναμης σε μια συγκέντρωση που είχε ξεκινήσει ως ειρηνικό γεγονός.

Σύμφωνα με τους Sunday Times, υπάρχει "οργή" γιατί η αγρυπνία κατέληξε σε "χάος".

Η εφημερίδα γράφει ότι ξέσπασε αναταραχή όταν η αστυνομία κινήθηκε προς την εξέδρα - όπου γίνονταν ομιλίες - προκαλώντας σύγχυση μεταξύ του κυρίως γυναικείου πλήθους.

Η Sun περιγράφει τις σκηνές ως “άσχημες” και “συγκλονιστικές”.

Ο Observer σημειώνει ότι εκτός Λονδίνου, άλλες αγρυπνίες έλαβαν χώρα σε πόλεις και κωμοπόλεις σε ολόκληρη τη Βρετανία.

Οι πενθούντες κατέθεταν λουλούδια και υπέβαλαν τα σέβη τους στη μνήμη της Σάρα Έβεραρντ. Ενώ υπήρχε κάποια αστυνομική παρουσία, δεν υπήρξε καμία παρέμβαση από τους αστυνομικούς σε αυτές τις συγκεντρώσεις, υπογραμμίζει ο Observer.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το