Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Κορονοϊός: Έρευνα που δικαιώνει το εμβολιαστικό πρόγραμμα της Βρετανίας

banner roots

Κορονοϊός: Έρευνα που δικαιώνει το εμβολιαστικό πρόγραμμα της Βρετανίας
02.03.2021 | 12:25

Κορονοϊός: Έρευνα που δικαιώνει το εμβολιαστικό πρόγραμμα της Βρετανίας

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Τα άτομα άνω των 65 ετών με υποκείμενα νοσήματα μπορούν - τελικά- να λαμβάνουν το εμβόλιο της εταιρείας AstraZeneca και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης για τον νέο κορονοϊό, ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Υγείας της Γαλλίας, ανατρέποντας προηγούμενη απόφαση για τη χρήση του μόνο σε νεότερες ηλικίες.

Την ίδια στιγμή μια μελέτη που έγινε υπό πραγματικές συνθήκες στη Βρετανία, σε άτομα ηλικίας άνω των 70 ετών, δείχνει ότι τα εμβόλια των εταιριών Pfizer και AstraZeneca για τον νέο κορονοϊό είναι «πολύ αποτελεσματικά» μετά τη χορήγηση της πρώτης δόσης, ιδίως σε ό,τι αφορά την πρόληψη των νοσηλειών.

Ο αριθμός των ανθρώπων άνω των 80 ετών που γίνονται δεκτοί σε μονάδες εντατικής θεραπείας Covid έχει μειωθεί σημαντικά- “αποτέλεσμα της ανάπτυξης του εμβολιαστικού προγράμματος”- γράφει σήμερα η Daily Telegraph. Τα νέα δεδομένα δημοσιοποιούνται καθώς ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ χαιρέτισε "συναρπαστικά" τα στοιχεία που δείχνουν ότι μια δόση είτε του εμβολίου της Οξφόρδης-AstraZeneca είτε της Pfizer για άτομα σε μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες μειώνει τον κίνδυνο νοσοκομειακής περίθαλψης κατά περισσότερο από 80%.

Ο Guardian σημειώνει ότι ο κ. Χάνκοκ “άδραξε της ευκαιρίας” μετά την κοινοποίηση των αποτελεσμάτων της έρευνας που δείχνει επίσης ότι το εμβόλιο της AstraZeneca είναι ελαφρώς πιο αποτελεσματικό από αυτό της Pfizer για να υποστηρίξει ότι οι χώρες της ΕΕ θα πρέπει να επαναξιολογήσουν την προσέγγισή τους όσον αφορά την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της AstraZeneca.

H εφημερίδα i αναφέρει ότι ο αναπληρωτής επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος της Αγγλίας, Τζόναθαν Βαν-Ταμ, υπογράμμισε ότι τα νέα δεδομένα για τους εμβολιασμούς σημαίνουν ότι η απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να κάνει το εμβόλιο της AstraZeneca στους ηλικιωμένους έχει "δικαιωθεί σαφώς". Οι σχετικές δηλώσεις έγιναν καθώς συνεχίζονται οι προσπάθειες στο Ηνωμένο Βασίλειο για τον εντοπισμό του ανθρώπου που βρέθηκε να έχει προσβληθεί από τη βραζιλιάνικη παραλλαγή του ιού.

Οι εκτιμήσεις του καθηγητή Βαν-Ταμ είναι το κύριο θέμα και στην Daily Express. “H έρευνα δημιουργεί ελπίδες για έναν πολύ διαφορετικό κόσμο τους επόμενους μήνες", τόνισε ο καθ. Βαν-Ταμ. Η εφημερίδα σημειώνει ότι τα συμπεράσματα της έρευνας είναι άλλη μια "εκπληκτική δικαίωση" του εμβολιαστικού προγράμματος στο Ηνωμένο Βασίλειο την ημέρα που ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν εμβολιαστεί έχει ξεπεράσει τα 20 εκατομμύρια.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel