Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία: Αγώνας δρόμου για τον εντοπισμό ασθενούς που έχει μολυνθεί με τη βραζιλιάνικη παραλλαγή του κορονοϊού

banner roots

Βρετανία: Αγώνας δρόμου για τον εντοπισμό ασθενούς που έχει μολυνθεί με τη βραζιλιάνικη παραλλαγή του κορονοϊού
01.03.2021 | 10:01

Βρετανία: Αγώνας δρόμου για τον εντοπισμό ασθενούς που έχει μολυνθεί με τη βραζιλιάνικη παραλλαγή του κορονοϊού

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Υγειονομικοί υπάλληλοι στην Αγγλία προσπαθούν να εντοπίσουν έναν από τους έξι ασθενείς στο Ηνωμένου Βασιλείου που έχουν μολυνθεί με μια μεταδοτική παραλλαγή του κορονοϊού που βρέθηκε για πρώτη φορά στη Βραζιλία.

Τρεις περιπτώσεις της παραλλαγής P1 εντοπίστηκαν στη Σκωτία και τρεις στην Αγγλία νωρίτερα αυτό το μήνα.

Αλλά ένας από τους έξι ασθενείς που δεν είχε συμπληρώσει την έντυπη δήλωση για συμμετοχή στο τεστ παραμένει άγνωστο που βρίσκεται. Έχει γίνει έκκληση σε οποιονδήποτε δεν έχει λάβει τα αποτελέσματα από τα τεστ που έγιναν στις 12 ή 13 Φεβρουαρίου να εμφανιστεί.

Οι Εργατικοί υποστηρίζουν ότι υπάρχει έλλειψη "εκτενούς" συνοριακού συστήματος ελέγχου.

Η παραλλαγή P1 εντοπίστηκε για πρώτη φορά σε ταξιδιώτες στην Ιαπωνία που είχαν επιστρέψει από το Μανάους στη βόρεια Βραζιλία τον Ιανουάριο.

Ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ θα πραγματοποιήσει συνάντηση αργότερα για να ενημερώσει τους βουλευτές όλων των κομμάτων σχετικά με την παραλλαγή.

Αρκετές από τις εφημερίδες της Δευτέρας έχουν ως κύριο θέμα το “κυνήγι” του άγνωστου ασθενούς που έχει προσβληθεί από τη βραζιλιάνικη παραλλαγή του κορονοϊού.

Η Daily Telegraph αναφέρει ότι αξιωματούχοι υγείας έχουν ξεκινήσει "αγώνα δρόμου" για να εντοπιστεί το άτομο που απέτυχε να εγγραφεί σωστά όταν έγινε ο έλεγχος κορονοϊού.

Η i σημειώνει ότι το "μεταλλαγμένο στέλεχος" έφτασε στη χώρα λίγες μέρες πριν από την εισαγωγή του συστήματος “ξενοδοχεία -καραντίνα” για τους ταξιδιώτες από το εξωτερικό.

Ο Guardian υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τώρα από το Εργατικό κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης "επείγουσες εκκλήσεις" για αυστηρότερους συνοριακούς ελέγχους.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το