Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία – Κορονοϊός: Eν αναμονή του σχεδίου Τζόνσον για επιστροφή στην κανονικότητα

banner roots

Βρετανία – Κορονοϊός: Eν αναμονή του σχεδίου Τζόνσον για επιστροφή στην κανονικότητα
20.02.2021 | 13:53

Βρετανία – Κορονοϊός: Eν αναμονή του σχεδίου Τζόνσον για επιστροφή στην κανονικότητα

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Ο Guardian μας ενημερώνει ότι ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος της Αγγλίας, καθηγητής Κρις Γουίτι, λέγεται ότι είναι "πολύ δυσαρεστημένος" με τις προτάσεις της Ντάουνινγκ Στριτ που προβλέπου την επιστροφή όλων των μαθητών στα σχολεία στις 8 Μαρτίου.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι η κυβέρνηση έχει απορρίψει τις σχετικές πληροφορίες - υπογραμμίζοντας ότι ο καθηγητής Γουίτι δεν αντιτάσσεται σε καμία από τις επιλογές που συζητούνται.

Στο διαδίκτυο, η HuffPost UK αναφέρει ότι ένα βρετανικό τεστ Covid, το οποίο δίνει αποτελέσματα μέσα σε πέντε λεπτά, είναι στο επίκεντρο των σχεδίων για την επαναλειτουργία των αθλητικών εκδηλώσεων, των θεάτρων και των χώρων φιλοξενίας.

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι οι συσκευές πλευρικής ροής -οι οποίες εξακολουθούν να αξιολογούνται- είναι πιο ακριβείς από τις αμερικανικά τεστ Covid που χρησιμοποιούνται επί του παρόντος.

Αρκετές εφημερίδες αναφέρουν ότι οι οικογένειες θα πρέπει να είναι σε θέση να συναντηθούν κατά τη διάρκεια του Πάσχα, στο πλαίσιο των σχεδίων της κυβέρνησης για άμβλυνση των μέτρων αποκλεισμού.

Στην Daily Telegraph διαβάζουμε ότι ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον είναι αποφασισμένος να κρατήσει μυστικό το σχέδιό του για άρση των περιορισμών μέχρι την Δευτέρα.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι μόνο τρεις υπουργοί του υπουργικού συμβουλίου έχουν "ενημερωθεί" για το τι συνεπάγεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στου υπουργούς δόθηκαν αντίγραφα των προτάσεων της κυβέρνησης για επιστροφή στην κανονικότητα σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε αυτή την εβδομάδα – “ωστόσο έπρεπε να επιστρέψουν τα έγγραφα προτού φύγουν από την αίθουσα” – προσθέτει η Telegraph.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το