Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία: O Χάρι και η Μέγκαν “απογυμνώθηκαν” από τα βασιλικά προνόμια και αξιώματα

banner roots

Βρετανία: O Χάρι και η Μέγκαν “απογυμνώθηκαν” από τα βασιλικά προνόμια και αξιώματα
20.02.2021 | 13:41

Βρετανία: O Χάρι και η Μέγκαν “απογυμνώθηκαν” από τα βασιλικά προνόμια και αξιώματα

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Με τον πλέον επίσημο τρόπο ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του Μέγκαν έχασαν τους βασιλικούς τους τίτλους και πλέον δεν θα ανήκουν στη βασιλική οικογένεια.

Στην ανακοίνωση του παλατιού αναφέρεται: “Μετά από συνομιλίες με τον Δούκα, η βασίλισσα Ελισάβετ επιβεβαιώνει ότι μετά την απομάκρυνση από το έργο της βασιλικής οικογένειας, δεν είναι δυνατόν να συνεχίσουν τις ευθύνες και τα καθήκοντα που συνεπάγονται με μια ζωή δημόσιας υπηρεσίας”.

Φωτογραφίες του Δούκα και της Δούκισσας του Σάσεξ καλύπτουν τα περισσότερα πρωτοσέλιδα του Σαββάτου.

Η Daily Express σημειώνει ότι η βασίλισσα Ελισάβετ "έβαλε το καθήκον πάνω από την αγάπη" όταν αποφάσισε να “απογυμνώσει” το ζευγάρι από τα βασιλικά προνόμια και αξιώματα .

Οι Times επισημαίνουν ότι ο δούκας και η δούκισσα "εξοργίστηκαν σαφώς" από την ανακοίνωση των ανακτόρων του Μπάκιγχαμ που κάνει σαφές ότι απομακρυνόμενοι από τους ρόλους ως “εργαζόμενοι βασιλείς”, το ζεύγος δεν μπορεί πλέον να συνεχίσει με τα καθήκοντα που συνοδεύουν μια "ζωή στην υπηρεσία του έθνους".

Η Daily Mail ισχυρίζεται ότι η απάντηση του Χάρι και της Μέγκαν - στην οποία επέμεναν ότι η υπηρεσία ήταν "καθολική" - ισοδυναμούσε με "απαίσια προσβολή" προς τη Βασίλισσα.

"Δεν έχουν κανένα σεβασμό;" αναρωτιέται με τον τίτλο της πρώτης σελίδας η εφημερίδα.

Η Daily Mirror αναφέρει ότι η δήλωση του ζευγαριού για τη διακοπή των σχέσεων με τα ανάκτορα ήταν μια "καυστική επίπληξη" που σηματοδοτεί ένα "βαθύ οικογενειακό ρήγμα".

Αλλά ο βασιλικός συντάκτης της εφημερίδας, Ράσελ Μάγιερς, γράφει ότι η Βασίλισσα, ως " το αφεντικό της εταιρείας", γνώριζε εδώ και πολύ καιρό ότι δεν είχε άλλη επιλογή από το να πάρει την απόφαση που πήρε- αναγνωρίζοντας ότι "δεν θα μπορούσε να υπάρξουν μισά μέτρα σε μια ζωή καθήκοντος".

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το