Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Κορονοϊός – Βρετανία: Μείωση των μολύνσεων κατά 30% στην Αγγλία

banner roots

Κορονοϊός – Βρετανία: Μείωση των μολύνσεων κατά 30% στην Αγγλία
30.11.2020 | 11:12

Κορονοϊός – Βρετανία: Μείωση των μολύνσεων κατά 30% στην Αγγλία

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Οι λοιμώξεις Covid-19 στην Αγγλία έχουν μειωθεί περίπου κατά το ένα τρίτο την περίοδο του γενικού lockdown, σύμφωνα με μια σημαντική μελέτη.

Ορισμένες από τις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο σημείωσαν τις μεγαλύτερες βελτιώσεις - αλλά, παρά την πρόοδο, οι μολύνσεις παραμένουν σχετικά υψηλές σε ολόκληρη την Αγγλία.

Ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ δήλωσε ότι τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι η χώρα δεν είχε τη δυνατότητα να προχωρήσει στην άρση των περιορισμών.

Τα ευρήματα από το Imperial College του πανεπιστημίου του Λονδίνου βασίστηκαν σε διαγνωστικά τεστ, μέσω ενός επιχρίσματος από τη μύτη και το στόμα, που έγιναν σε περισσότερους 100.000 ανθρώπους μεταξύ 13-24 Νοεμβρίου.

Οι ερευνητές εκτίμησαν ότι το ποσοστό αναπαραγωγής του ιού (ο δείκτης R) έχει μειωθεί σε 0,88. Αυτό σημαίνει ότι κατά μέσο όρο η κάθε μόλυνση εξελίσσεται σε λιγότερο από μία άλλη νέα μόλυνση, με αποτέλεσμα η επιδημία να συρρικνώνεται.

Τα αποτελέσματα αυτών των δοκιμών δείχνουν μείωση των λοιμώξεων κατά 30% για την περίοδο 13-24 Νοεμβρίου.

Πριν από αυτή τη μελέτη, τα κρούσματα κορονοϊού διπλασιάζονταν κάθε εννέα ημέρες, σύμφωνα με την έρευνα που είχε γίνει για τελευταία φορά στα τέλη Οκτωβρίου.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel