Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Αγκυρα: Το Oruc Reis θα ολοκληρώσει τις εργασίες του στις 29 Νοεμβρίου

banner roots

Αγκυρα: Το Oruc Reis θα ολοκληρώσει τις εργασίες του στις 29 Νοεμβρίου
22.11.2020 | 10:48

Αγκυρα: Το Oruc Reis θα ολοκληρώσει τις εργασίες του στις 29 Νοεμβρίου

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Διεθνή

Ανακοίνωση με την οποία προαναγγέλλει την αποχώρηση του Oruc Reis από την περιοχή στις 29 Νοεμβρίου, εξέδωσε το τουρκικό υπουργείο Ενέργειας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «το πλοίο Oruc Reis στο πλαίσιο του προγράμματος “Demre 2B συλλογής δεδομένων” ξεκίνησε έρευνες στις 10 Αυγούστου και μέχρι σήμερα συγκέντρωσε δεδομένα σε έκταση 8.149 τετρ. χιλιομέτρων. Με τη σημερινή (σ.σ χθεσινή) NAVTEX θα γίνει συγκέντρωση δεδομένων σε περιοχή 2.806 τετρ. χιλιομέτρων και οι εργασίες θα ολοκληρωθούν στις 29 Νοεμβρίου». Σημειώνεται ότι στις 29 Νοεμβρίου λήγει η τελευταία τουρκική NAVTEX που εκδόθηκε χθες.
 
Τουρκία: Η Ελλάδα να ανταποκριθεί στις προσκλήσεις για διάλογο
Κάνοντας αναφορά στο Oruc Reis, ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραήμ Καλίν σε χθεσινές του δηλώσεις τόνισε ότι το ερευνητικό θα βρίσκεται στην περιοχή μέχρι το τέλος του μήνα. «Αργότερα μπορεί να ολοκληρώσει τις εργασίες του και να αποχωρήσει από την περιοχή και να πάει σε εντελώς διαφορετικό σημείο. Δεν πρέπει να εστιάζουμε μόνο εκεί. Εμείς θέλουμε διερευνητικές επαφές. Να συζητήσουμε την υφαλοκρηπίδα, το καθεστώς των νησιών»
 
Παράλληλα, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών απαντώντας χθες στο ελληνικό ΥΠΕΞ υποστήριξε ότι «Η Τουρκία θα συνεχίσει να προστατεύει αποφασιστικά τα δικά της δικαιώματα και των Τουρκοκυπρίων στην Ανατολική Μεσόγειο. Η Ελλάδα, αντί να προβαίνει σε ανακοίνωση κάθε φορά που εκδίδουμε μία νέα Navtex, θα ήταν καλύτερο πρέπει να ανταποκριθεί θετικά στην πρόσκλησή μας για συνομιλίες»
 
Πηγή: iefimerida.gr
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το