Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Επιβεβαιώθηκε η νίκη του Μπάιντεν στη Τζόρτζια, μετά την επανακαταμέτρηση

banner roots

Επιβεβαιώθηκε η νίκη του Μπάιντεν στη Τζόρτζια, μετά την επανακαταμέτρηση
20.11.2020 | 09:43

Επιβεβαιώθηκε η νίκη του Μπάιντεν στη Τζόρτζια, μετά την επανακαταμέτρηση

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Διεθνή

Μπορεί ο Τζο Μπάιντεν να έχασε ορισμένες ψήφους στην επανακαταμέτρηση που έγινε με το χέρι αυτή τη φορά στη Τζόρτζια, αλλά η νίκη του επιβεβαιώθηκε στην κρίσιμη αυτή πολιτεία.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Τζόρτζια, Μπραντ Ράφενσπεργκερ, η ανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων, που αποφασίστηκε επειδή με βάση τα ανεπίσημα αποτελέσματα ο Μπάιντεν επικράτησε με μόλις 14.000 ψήφους του Ρεπουμπλικανού απερχόμενου Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, επιβεβαίωσε, όπως αναμενόταν, τη νίκη του Δημοκρατικού πολιτικού με 12.284 ψήφους, μια διαφορά που όπως είπε δεν ήταν ούτε μια «δαχτυλήθρα» ψήφων.
 
Ο Ράφενσπεργκερ πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει «καμία αμφιβολία» πως οι Αρχές της πολιτείας θα επικυρώσουν το εκλογικό αποτέλεσμα σήμερα, το οποίο «είναι ευθυγραμμισμένο πολύ κοντά με αυτό που είχαμε όταν ανακοινώσαμε τα αποτελέσματα τη βραδιά των εκλογών». Ωστόσο, ο Τραμπ μπορεί και πάλι να ζητήσει νέα ανακαταμέτρηση επειδή η διαφορά των δύο υποψηφίων είναι κάτω του 0,5%.
Όλο και πιο παράλογοι οι ισχυρισμοί από το στρατόπεδο Τραμπ
 
Ο Μπάιντεν πλησιάζει τον αριθμό ρεκόρ των 80 εκατ. ψήφων καθώς συνεχίζεται η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων κι έχει ήδη αποσπάσει τον υψηλότερο αριθμό ψήφων από οποιονδήποτε άλλο νικητή αμερικανικών προεδρικών εκλογών, αλλά ο Τραμπ εξακολουθεί να μην αποδέχεται την ήττα του και στέλνει τους δικηγόρους του σε ολοένα και πιο παράλογες αποστολές. Τελευταίος ισχυρισμός από το στρατόπεδο του ενοίκου -για δύο μήνες ακόμη – του Λευκού Οίκου είναι ότι οι Δημοκρατικοί κέρδισαν τις εκλογές με τη βοήθεια κομμουνιστών από τη Βενεζουέλα! Επιμένουν επίσης να υποστηρίζουν ότι το λογισμικό που χρησιμοποιήθηκε στην καταμέτρηση μετέτρεψε ψήφους που ήταν υπέρ του Τραμπ σε ψήφους υπέρ του Μπάιντεν.
 
Ωστόσο, το νομικό επιτελείο του Τραμπ έχασε χθες νέες δικαστικές μάχες στις πολιτείες της Πενσιλβάνια, της Αριζόνα και της Τζόρτζια και μέχρι στιγμής έχει δεχθεί πάνω από 30 πλήγματα στα δικαστήρια, ενώ έχει καταγράψει ελάχιστες επιτυχίες. Ωστόσο, ο δικηγόρος του Τραμπ και έμπιστός του, Ρούντι Τζουλιάνι, προανήγγειλε νέες αγωγές.
 
Ο εκλεγμένος πρόεδρος επιτίθεται στον απερχόμενο
Ο Μπάιντεν χαρακτήρισε «παντελώς ανεύθυνη» τη στάση του Τραμπ, υπογραμμίζοντας ότι η άρνησή του να αποδεχθεί το αποτέλεσμα των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου βλάπτει το κύρος της Δημοκρατίας. Και χαρακτήρισε τον αντίπαλό του «τον πλέον ανεύθυνο πρόεδρο» της Αμερικής στα ιστορικά βιβλία.
 
Όλες οι εκλογικές Αρχές έχουν μέχρι στιγμής επιβεβαιώσει ότι δεν υπήρξε εκλογική απάτη - ή μεγάλα λάθη που θα μπορούσαν να θέσουν υπό αμφισβήτηση τα εκλογικά αποτελέσματα.
 
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel