Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Κορωνοϊός-Ισπανία: Εξετάζεται η απαγόρευση κυκλοφορίας | Συναίνεση της αντιπολίτευσης ζητάει η κυβέρνηση
Φωτογραφία: AP Photos Φωτογραφία: AP Photos
20.10.2020 | 19:52

Κορωνοϊός-Ισπανία: Εξετάζεται η απαγόρευση κυκλοφορίας | Συναίνεση της αντιπολίτευσης ζητάει η κυβέρνηση

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Η κυβέρνηση της Ισπανίας εξετάζει διάφορα μέτρα, περιλαμβανομένης της απαγόρευσης κυκλοφορίας, προκειμένου να αναχαιτισθεί ένα νέο κύμα μόλυνσης από τον κορωνοϊό, δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Σαλβαδόρ Ίγια.

Η επιβολή μιας απαγόρευσης κυκλοφορίας στη Μαδρίτη και πιθανόν και σε άλλες περιοχές θα απαιτούσε την επίκληση κατάστασης έκτακτης ανάγκης, δήλωσε ο Ίγια στους δημοσιογράφους. Ο Ισπανός υπουργός Υγείας πρόσθεσε πως ενδεχόμενη κατάσταση έκτακτης ανάγκης διάρκειας μεγαλύτερης των δύο εβδομάδων θα απαιτούσε την υποστήριξη κομμάτων της αντιπολίτευσης.

31,6 εκατ. δόσεις εμβολίου λαμβάνει η Ισπανία

Ο Σαλβαδόρ Ίγια είπε ακόμη πως η Ισπανία θα λάβει 31,6 εκατ. δόσεις του εμβολίου κατά της COVID-19, που αναπτύσσει ο βρετανικός φαρμακευτικός κολοσσός AstraZeneca, από τον Δεκέμβριο έως τον Ιούνιο, εφόσον αυτό είναι έτοιμο.

Η προμήθεια του πιθανού εμβολίου αποτελεί μέρος ενός προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε ο Ίγια σε συνέντευξη Τύπου μετά την εβδομαδιαία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Αυστηρά μέτρα στην πρωτεύουσα της Ισπανίας, Μαδρίτη

Ο Ίγια είπε επίσης πως θα επιβληθούν αυστηρά περιοριστικά μέτρα στη Μαδρίτη για τρεις εβδομάδες μετά τη λήξη της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στην περιοχή στις 23 Οκτωβρίου. Τη Δευτέρα τα κρούσματα στην Ισπανία πλησίασαν το 1.000.000.

Τη Δευτέρα έγινε γνωστό πως η Ιρλανδία γίνεται η πρώτη χώρα της Ευρώπης που επαναφέρει το καθολικό lockdown λόγω κορωνοϊού. Την ίδια ώρα, αυστηρότερα μέτρα έχουν αποφασίσει η Γαλλία, ειδικά για το Παρίσι, η Ιταλία και η Τσεχία.

 

Πηγή: iefimerida.gr

 

Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018