Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Κορονοϊός – Βρετανία : Επικρίνονται βουλευτές επειδή παραβίασαν τους κανόνες προστασίας

banner roots

Κορονοϊός – Βρετανία : Επικρίνονται βουλευτές επειδή παραβίασαν τους κανόνες προστασίας
18.10.2020 | 12:19

Κορονοϊός – Βρετανία : Επικρίνονται βουλευτές επειδή παραβίασαν τους κανόνες προστασίας

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Κρύδης 

Η κύρια ιστορία της Sunday Telegraph είναι η “κατάφωρη παραβίαση”, όπως γράφει η εφημερίδα, των κανόνων αυτο-απομόνωσης από τον πρώην πρωθυπουργό Τόνι Μπλερ.

“Ο Μπλερ κατηγορείται ότι παραβίασε τους κανόνες καραντίνας με το ταξίδι του στις ΗΠΑ” – ο τίτλος του σχετικού δημοσιεύματος που συνοδεύεται από μια φωτογραφία που δείχνει τον πρώην πρωθυπουργό να εγκαταλείπει ένα εστιατόριο στο Mayfair, στο κεντρικό Λονδίνο, 10 ημέρες μετά την επιστροφή του από ένα διήμερο ταξίδι στην Ουάσινγκτον.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι, ενώ ζητήθηκε η γνώμη των αρμοδίων υπαλλήλων στο Whitehall, ποτέ δεν εκδόθηκε ειδική απαλλαγή για τον Τόνι Μπλερ.

Ο κ. Μπλερ από την πλευρά του υποστηρίζει ότι δεν ήταν ποτέ κίνδυνος για τη δημόσια υγεία και ότι συμβουλεύτηκε τους κανόνες που απαλλάσσουν τους διπλωμάτες από ορισμένους περιορισμούς για τον Covid-19.

"Βουλευτές αψήφησαν την απαγόρευση για τα μπαρ", υπογραμμίζει η Mail on Sunday, μετά από την επιβεβαίωση ότι πολιτικοί εθεάθησαν να πίνουν στο μπαρ του κοινοβουλίου μετά τις 10μμ.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι αιωρείται ακόμη το ερώτημα εάν και ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ ήταν ανάμεσα σε αυτούς τους βουλευτές , καθώς οι υπάλληλοι της βουλής που ερωτήθηκαν αρνήθηκαν να απαντήσουν. Στην ερώτηση αρνήθηκε να δώσει απάντηση και εκπρόσωπος του υπουργού Υγείας μολονότι του είχε ζητηθεί να απαντήσει 30 φορές, προσθέτει η Mail on Sunday.

Και η Sunday Express ασχολείται με το θέμα. Η εφημερίδα μας ενημερώνει ότι Τσάρλς Γουόκερ, o βουλευτής του Συνtηρητικού κόμματος πίσω από τη σχετική έρευνα, αρνήθηκε να κατονομάσει τους βουλευτές που εμπλέκονται καθώς όπως είπε “θα ήταν επιζήμιο”.

Ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Προτύπων (Standards Committee) του κοινοβουλίου , σερ Άλιστερ Γκρέιχαμ,, διαφωνεί.

"Αν προσπαθούν να εφαρμόσουν τους κανόνες με αυστηρό τρόπο, γιατί να μην ρωτήσουν το προσωπικό ποιοι βουλευτές τους παραβίασαν;" , αναρωτιέται.

Στο διαδίκτυο, η Independent προβάλλει δημοσκόπηση που δείχνει ότι μόνο το ένα τρίτο του κοινού που συμμετείχε υποστηρίζει τον Μπόρις Τζόνσον στη μάχη κατά της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ έχουν χάσει την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων , ενώ σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, η κοινή γνώμη εμπιστεύεται περισσότερο τον ηγέτη των Εργατικών, σερ Κίρ Στάρμερ, την πρώτη υπουργό της Σκωτίας, Νίκολα Στέρτζον και τον υπουργό των Οικονομικών, Ρίσι Σούνακ.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το