Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Κορονοϊός – Βρετανία : Σε ισχύ από σήμερα στην Αγγλία τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα

xaritakis wide

Κορονοϊός – Βρετανία : Σε ισχύ από σήμερα στην Αγγλία τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα
28.09.2020 | 12:24

Κορονοϊός – Βρετανία : Σε ισχύ από σήμερα στην Αγγλία τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Ορισμένες εφημερίδες επικεντρώνουν την προσοχή τους στα αυστηρά νέα μέτρα απομόνωσης για την αναχαίτιση της πανδημίας του κορονοϊού που ισχύουν από σήμερα στην Αγγλία.

Η Daily Mail σημειώνει ότι οι άνθρωποι που έχουν προσβληθεί από τον ιό θα ελέγχονται από την αστυνομία εάν τηρούν τον κανόνα της αυτοαπομόνωσης , ενώ η Daily Telegraph επισημαίνει ότι οι γείτονες ενθαρρύνονται από την κυβέρνηση να αναφέρουν στις αρχές άτομα που παραβιάζουν την καραντίνα.

Για την Daily Express πρόκειται για μια "δραματική κλιμάκωση των μέτρων επιτήρησης από τη μεριά του κράτους"

Το σχετικό δημοσίευμα στην Telegraph υποδηλώνει ότι οι αυστηροί περιορισμοί προκαλούν “αυξανόμενη κόπωση”. Σύμφωνα με την εφημερίδα, έως και 100 βουλευτές του Συντηρητικού κόμματος είναι πρόθυμοι να υποστηρίξουν μια “επαναστατική τροπολογία” που θα ααναγκάσει τους υπουργούς να δεχθούν ότι για την επιβολή των περιοριστικών μέτρων θα πρέπει προηγουμένως να υπάρχει η συγκατάθεση του κοινοβουλίου.

Η Mail συμφωνεί ότι αυξάνονται για τη Ντάουνινγκ Στριτ οι πιέσεις από την πλευρά των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος που δεν συμμετέχουν στην κυβέρνηση , αλλά η Express εκτιμά ότι ο Μπόρις Τζόνσον είναι αποφασισμένος να συνεχίσει με την επιβολή των μέτρων καταστολής και να αντιμετωπίσει τους “επαναστάτες” Τόρις.

Σύμφωνα με τους Times, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να επιβάλλει ένα “συνολικό κοινωνικό lockdown” σε ολόκληρη τη βόρεια Αγγλία και ενδεχομένως στο Λονδίνο στα πλαίσια της αντιμετώπισης ενός δεύτερου κύματος της Covid-19.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης προβλέπει το κλείσιμο όλων των παμπ, εστιατορίων και μπαρ, αρχικά για δύο εβδομάδες.

Θα απαγορεύονται επίσης οι συναντήσεις μεταξύ των νοικοκυριών οπουδήποτε σε εσωτερικούς χώρους .

Οι Times σημειώνουν ότι τα νέα μέτρα ήταν μεταξύ των επιλογών που παρουσιάστηκαν στον κ. Τζόνσον και στους ανώτερους υπουργούς πριν ανακοινωθούν οι τελευταίοι περιορισμοί και ότι είχαν εκφρασθεί φόβοι να υπάρξουν σθεναρές αντιδράσεις .

Ανώτερη κυβερνητική πηγή σημείωσε τα εξής: "Το έθνος και το κόμμα δεν είχαν τη διάθεση να προχωρήσουμε έτι περαιτέρω την περασμένη εβδομάδα. Ωστόσο, θα πρέπει να ληφθούν αυστηρότερα μέτρα".

Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018