Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Κορονοϊός – Βρετανία: Εκκλήσεις της κυβέρνησης για την τήρηση των περιορισμών

banner roots

Κορονοϊός – Βρετανία: Εκκλήσεις της κυβέρνησης για την τήρηση των περιορισμών
26.09.2020 | 13:40

Κορονοϊός – Βρετανία: Εκκλήσεις της κυβέρνησης για την τήρηση των περιορισμών

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Όλες οι εφημερίδες - με εξαίρεση τους Financial Times – δημοσιεύουν στην πρώτη και πίσω σελίδα την κοινοποίηση της κυβέρνησης για την εφαρμογή των περιορισμών που αφορούν την αναχαίτιση της Covid-19. Οι αρχές προτρέπουν τους πολίτες αυτό το Σαββατοκύριακο να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να πειθαρχήσουν στην τήρηση των κανονισμών.

Στις εσωτερικές σελίδες, βλέπουμε φωτογραφίες από τους δρόμους των πόλεων να είναι τελείως έρημοι μετά την απόφαση τα παμπ και τα εστιατόρια στην Αγγλία να κλείνουν στις 10 μμ.

Μια εντυπωσιακή φωτογραφία δείχνει επιθεωρητές να ελέγχουν για παράνομα μπαρ στην πολυσύχναστη περιοχή του Σόχο στο Λονδίνο. "Κοιτάξτε πως έχουμε καταντήσει" – ο χαρακτηριστικός πηχυαίος τίτλος της Daily Mail.

Παράλληλα με αυτήν την εικόνα, η Mail έχει μια αναφορά που προειδοποιεί ότι 75.000 άνθρωποι ίσως πεθάνουν από αιτίες που δεν σχετίζονται με την Covid-19 εάν η κυβέρνηση αποφασίσει ένα δεύτερο πανεθνικό lockdown.

Τα στοιχεία - που παρουσιάστηκαν από τους επιστημονικούς συμβούλους της κυβέρνησης τον Ιούλιο - φέρεται να περιλαμβάνουν θανάτους σε νοσοκομεία και σε οίκους φροντίδας τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, καθώς και προβλέψεις για το τι μπορεί να συμβεί εάν οι άνθρωποι με προβλήματα υγείας συνεχίσουν να περιμένουν για να υποβληθούν σε εγχειρήσεις η για να κάνουν εξετάσεις για διάγνωση καρκίνου.

Η εφημερίδα επισημαίνει επίσης μια διαπίστωση ότι εάν τα νοσοκομεία είχαν κατακλυσθεί από τα κρούσματα του νέου κορονοϊού και δεν ήταν σε θέση να ανταποκριθούν στις προκλήσεις της πανδημίας, ο αριθμός εκείνων που θα είχαν πεθάνει λόγω Covid-19 θα μπορούσε να ήταν 1,4 εκατομμύρια άνθρωποι.

Παρ' όλα αυτά, η Mail εκτιμά ότι τα αποτελέσματα της σχετικής έρευνας θα αυξήσουν ακόμη περισσότερο τις πιέσεις που δέχεται ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον για να μην εισαγάγει περαιτέρω περιορισμούς.

Η κυβέρνηση σκοπεύει έως τον Δεκέμβριο, στα πλαίσια της ανίχνευσης, να γίνονται τρία εκατομμύρια έλεγχοι κορονοϊού την ημέρα για τη “διάσωση των Χριστουγέννων”, σύμφωνα με την Daily Telegraph.

Οι υπουργοί, αναφέρουν οι πληροφορίες, είναι πρόθυμοι να κάνουν "ό,τι χρειάζεται" για να διασφαλίσουν ότι οι οικογένειες θα μπορούν να συναντιούνται κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου.

Εάν χαθεί ο στόχος των δοκιμών και δεν υπάρχει εμβόλιο, η Telegraph σημειώνει ότι τα νοικοκυριά είναι πιθανό να υποχρεωθούν να απομονωθούν για δύο εβδομάδες πριν από τα Χριστούγεννα, ώστε μετά να υπάρξει η δυνατότητα να πραγματοποιούνται με ασφάλεια οικογενειακές συγκεντρώσεις στις οποίες θα μπορούν να συμμετέχουν περισσότερα από έξι άτομα.

Ωστόσο, πηγές του υπουργείου Υγείας υπογραμμίζουν ότι τίποτα δεν είναι βέβαιο σε αυτό το στάδιο της πανδημίας και συνιστούν προσοχή.

Η Telegraph μας ενημερώνει επίσης ότι θα γίνει ψηφοφορία στη Βουλή των Κοινοτήτων για τον “κανόνα των έξι” τον επόμενο μήνα.

Η εφημερίδα θεωρεί ότι πρόκειται για μια υποχώρηση της Ντάουνινγκ Στριτ στη διαμάχη της κυβέρνησης με τους βουλευτές που επιμένουν ότι οι περιορισμοί λόγω κορονοϊού δεν μπορεί να επιβάλλονται χωρίς τη συγκατάθεση του Κοινοβουλίου.

Εν τω μεταξύ, υπάρχει μια έκκληση στην εφημερίδα The Guardian τα πανεπιστήμια να σταματήσουν τη διδασκαλία “πρόσωπο με πρόσωπο” – δηλαδή τα μαθήματα με τη φυσική παρουσία καθηγητών και φοιτητών - και ενδεχομένως να επιτρέψουν την επιστροφή των φοιτητών στα σπίτια τους, έως ότου επιλυθούν τα προβλήματα με το κυβερνητικό σύστημα ελέγχων και ιχνηλάτησης της πανδημίας.

Σε συνέντευξη που έδωσε στον Guardian, ο επικεφαλής της Ένωσης Πανεπιστημιακών προτρέπει τους πρυτάνεις των πανεπιστημίων να ενεργήσουν τώρα διότι διαφορετικά - με τα ποσοστά μόλυνσης να αυξάνονται - δεν θα υπάρχει αρκετό προσωπικό για να διδάξει στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel