Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Κορονοϊός – Βρετανία : Νέα μέτρα ανακοίνωσε ο Μπόρις Τζόνσον

banner roots

Κορονοϊός – Βρετανία : Νέα μέτρα ανακοίνωσε ο Μπόρις Τζόνσον
23.09.2020 | 12:03

Κορονοϊός – Βρετανία : Νέα μέτρα ανακοίνωσε ο Μπόρις Τζόνσον

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Το διάγγελμα του πρωθυπουργού της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον χθες Τρίτη - και η ομιλία του στο Κοινοβούλιο νωρίτερα την ίδια ημέρα - είναι πρωτοσέλιδο θέμα για όλες τις εφημερίδες της Τετάρτης.

Η Daily Mail γράφει ότι ο κ. Τζόνσον αποκάλυψε ένα "πακέτο δρακόντειων περιορισμών" που θα διαρκέσει έξι μήνες – εξανεμίζοντας “κάθε ελπίδα για παραδοσιακά Χριστούγεννα”.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “με λύπη και εξ΄ανάγκης|” αποδέχεται τους σκληρούς νέους περιορισμούς. Ανησυχεί ιδιαίτερα για αυτό που αποκαλεί “οδυνηρό πλήγμα” στην οικονομία, με το κλείσιμο των επιχειρήσεων και την απώλεια θέσεων εργασίας. Διαμαρτύρεται επίσης η Daily Mail επειδή ο πρωθυπουργός δεν τήρησε τη δέσμευση του για “επιστροφή στη δουλειά”.

H Sun ισχυρίζεται ότι χωρίς εμβόλιο ή τη διεξαγωγή μαζικών άμεσων ελέγχων για την ανίχνευση των κρουσμάτων - ή και τα δύο – “είμαστε καταδικασμένοι να επαναλαμβάνουμε αυτόν τον κύκλο καταστολής, χαλάρωσης και πάλι καταστολής για πάντα”. “Δεν είναι εφικτό για τη ζωή μας ή για την οικονομία”, προειδοποιεί. “Αντίθετα, ίσως πρέπει να προστατεύσουμε τους πιο ευάλωτους και να βρούμε έναν τρόπο να ζούμε με τον Covid”, προτείνει η Sun.

Σύμφωνα με την Star, το "νέο γενικό σχέδιο Covid"- όπως η εφημερίδα αποκαλεί τα νέα μέτρα - είναι ακριβώς το αντίθετο από το προηγούμενο, όταν ο κ. Τζόνσον κάλεσε τους Βρετανούς να επιστρέψουν στη δουλειά και τους διαβεβαίωνε ότι “θα περάσουν παραδοσιακά Χριστούγεννα”.

Οι Financial Times υπογραμμίζουν ότι, παρόλο που ο Μπόρις Τζόνσον δεν αποφάσισε δρακόντεια μέτρα - όπως το lockdown των δύο εβδομάδων - οι νέοι περιορισμοί θα έχουν βαθύ αντίκτυπο σε πολλές επιχειρήσεις στην Αγγλία.

Για την Daily Mirror, “ο πρωθυπουργός έχει πάρει ένα μεγάλο ρίσκο” με την επιβολή κάποιων περιορισμών στην Αγγλία χωρίς να εισάγει αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα, όπως έχει γίνει σε άλλες περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σύμφωνα με τον Guardian, ο κ. Τζόνσον φάνηκε να υποδηλώνει ότι οι Βρετανοί που “αγαπούν την ελευθερία” θα φέρουν την ευθύνη αν εφαρμοστούν αυστηρότεροι περιορισμοί.

Η Daily Telegraph επισημαίνει ότι η προειδοποίηση του πρωθυπουργού ότι ο στρατός θα μπορούσε “να αναλάβει δράση” και να επωμισθεί κάποια αστυνομικά καθήκοντα, θεωρήθηκε ένδειξη ότι η αστυνομία ότι δεν έκανε καλά τη δουλειά της αναφορικά με την επιβολή των περιορισμών.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το