Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Κορονοϊός – Βρετανία: “Σε κρίσιμο σημείο βρίσκεται η χώρα”, προειδοποιούν οι επιστήμονες

the roots web banners 06

Κορονοϊός – Βρετανία: “Σε κρίσιμο σημείο βρίσκεται η χώρα”, προειδοποιούν οι επιστήμονες
21.09.2020 | 11:16

Κορονοϊός – Βρετανία: “Σε κρίσιμο σημείο βρίσκεται η χώρα”, προειδοποιούν οι επιστήμονες

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

“Θα πονέσει λιγάκι” – ο πρωτοσέλιδος τίτλος στη Metro η οποία υπογραμμίζει ότι τα νέα δεν θα είναι ευχάριστα κατά την τηλεοπτική ενημέρωση για την πανδημία του νέου κορονοϊού που θα κάνει ο επικεφαλής ιατρός της Αγγλίας, καθηγητής Κρις Γουίτι, αργότερα σήμερα.

"Το Ηνωμένο Βασίλειο σε κρίσιμο σημείο, οι επιστήμονες προειδοποιούν το κοινό", διαβάζουμε στην πρώτη σελίδα του Guardian - δίπλα σε μια φωτογραφία του Μπόρις Τζόνσον με μαύρη μάσκα.

Τόσο η Daily Telegraph όσο και η Daily Express μας ενημερώνουν ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός θα τονίσει αργότερα αυτήν την εβδομάδα ότι το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται στο “τελευταίο στάδιο” πριν από ένα νέο lockdown.

Η Daily Mail, ωστόσο, δείχνει να είναι επιφυλακτική για το εαν το δεύτερο πανεθνικό lockdown είναι απαραίτητο. Στην τακτική στήλη της εφημερίδας για ιατρικά θέματα, η ιατρός Ρενέ Χέντερκαμπ ισχυρίζεται ότι ένα δεύτερο lockdown θα ήταν “απόλυτη τρέλα” – “όταν η γρίπη και η πνευμονία είναι ήδη δύο μολυσματικές ασθένειες που προκαλούν περισσότερους θανάτους από ό,τι η Covid- 19”.

Σύμφωνα με την Χέντερκαμπ, τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα συμβάλλουν ώστε να καθυστερήσει η εξάπλωση του νέου ιού στον πληθυσμό και η “καλύτερη άμυνα”, επί του παρόντος, παραμένει η “ασυλία της αγέλης”.

"Τo lockdown της κυβέρνησης είναι δώρο για τους Εργατικούς", υποστηρίζει το κύριο άρθρο της Telegraph, καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει την “εικονική εκδοχή” του ετήσιου συνεδρίου του αυτή την εβδομάδα.

Η Daily Telegraph θεωρεί ότι η δήλωση του ηγέτη του Εργατικού κόμματος, σερ Κιρ Στάρμερ, σύμφωνα με την οποία αυτός είναι πρόθυμος να εγκρίνει την επιβολή νέων περιορισμών, μπορεί να φαίνεται σαν μια γενναιόδωρη προσφορά αλλά στην πραγματικότητα είναι “παγίδα” για το κυβερνών Συντηρητικό κόμμα.

"Κανείς δεν κατηγορεί την αντιπολίτευση εάν στηρίζει μια καταστροφική πολιτική", γράφει η Telegraph, επικαλούμενη τα παραδείγματα των Τόρις που δεν είχαν αντιρρήσεις για τον πόλεμο στο Ιράκ το 2003, και των Εργατικών που είχαν υποστηρίξει την ένταξη της στερλίνας στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Συναλλαγματικών Ισοτιμιών το 1992.

"Ο Στάρμερ πρέπει να δείξει με αριθμούς ότι το Εργατικό κόμμα έχει αυξήσει την εκλογική του δύναμη” , γράφει ο Στίβεν Μπους στους Times που επισημαίνει ότι ενώ το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε μια πρόσφατη δημοσκόπηση φαίνεται τώρα να είναι ισοδύναμο με τους Συντηρητικούς όσον αφορά τις προτιμήσεις των ψηφοφόρων, από την άλλη τα ποσοστά δημοφιλίας που συγκεντρώνει δείχνουν ότι υπολείπεται της κυβερνητικής παράταξης στα θέματα που έχουν σχέση με την οικονομία.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το