Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Κορονοϊός – Βρετανία: Αυστηρά πρόστιμα σε όσους δεν τηρούν τον κανόνα της αυτοαπομόνωσης

xaritakis wide

Περίπατος στο Χάιντ Παρκ χωρίς μάσκες και υπαίθριες συναθροίσεις που παραβιάζουν "τον κανόνα των 6" Περίπατος στο Χάιντ Παρκ χωρίς μάσκες και υπαίθριες συναθροίσεις που παραβιάζουν "τον κανόνα των 6"
20.09.2020 | 18:05

Κορονοϊός – Βρετανία: Αυστηρά πρόστιμα σε όσους δεν τηρούν τον κανόνα της αυτοαπομόνωσης

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Σχεδόν όλες οι εφημερίδες της Κυριακής έχουν πρωτοσέλιδο θέμα την απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλλονται πολύ αυστηρά πρόστιμα στους κατοίκους της Αγγλίας που δεν θα τηρούν τον κανόνα της αυτοαπομόνωσης στην περίπτωση που έχουν προσβληθεί ή έρθει σε επαφή με κάποιον που έχει προσβληθεί από νέο κορονοϊό.

Χθες ανακοινώθηκε ότι θα επιβάλλεται πρόστιμο έως και 11.000 ευρώ σε όσους δεν θα τηρούν τον κανόνα της αυτοαπομόνωσης.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος δήλωσε αυτήν την εβδομάδα ότι το Ηνωμένο Βασίλειο αντιμετωπίζει ένα δεύτερο κύμα της επιδημίας της COVID-19, παρουσίασε τους νέους περιορισμούς που τίθενται σε ισχύ για τους κατοίκους των περιοχών της βόρειας, βορειοδυτικής και κεντρικής Αγγλίας, οι οποίες έχουν πληγεί ιδιαίτερα από τον νέο κορωνοϊό.

Μεταξύ αυτών των μέτρων, η βρετανική κυβέρνηση εισάγει αυτό της νομικής υποχρέωσης για αυτοαπομόνωση από τις 28 Σεπτεμβρίου για αυτούς που έχουν διαγνωστεί θετικοί στον νέο κορονοϊό, ή έχουν ενημερωθεί από το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) ότι έχουν έρθει σε επαφή με κάποιο κρούσμα και τους έχει ζητηθεί να μπουν σε καραντίνα.  

Η εφημερίδα The Observer θεωρεί ότι η κυβέρνηση στην προσπάθειά της να αναχαιτίσει τη διασπορά της νόσου ακολουθεί μια στρατηγική που συνδυάζει τις απειλές με τις επιβραβεύσεις (“το καρότο και το ραβδί”) προκειμένου να πειστούν οι πολίτες να λάβουν τα μέτρα τους για την αντιμετώπιση ενός δεύτερου κύματος της Covid-19.

Στη Βόρεια Αγγλία αξιωματούχοι είχαν προειδοποιήσει εδώ και και μήνες ότι άτομα με χαμηλά εισοδήματα δεν ήταν σε θέση να αυτοαπομονωθούν , σημειώνει ο Observer.

H Sunday Mirror χαιρετίζει τα μέτρα, αλλά υπογραμμίζει ότι πρέπει να εφαρμοστούν σωστά και να μην επιτρέπεται στους πολίτες “να καταδίδουν τους γείτονές τους στις αρχές”.

Οι Sunday Times μας ενημερώνουν ότι ο Μπόρις Τζόνσον αναμένεται να κάνει τηλεοπτική ομιλία την Τρίτη για να ανακοινώσει και νέα αυστηρότερα μέτρα. Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα "ο πρωθυπουργός έχει εμπλακεί σε μια οργισμένη συζήτηση με το υπουργικό συμβούλιο του για το πόσο αυστηρά πρέπει να είναι αυτά τα μέτρα”.

Για τη Mail on Sunday, η διάσταση απόψεων εκτείνεται πέρα ​​από τους κόλπους της κυβέρνησης. Σύμφωνα με μια πληροφορία, ο επικεφαλής ιατρός, καθηγητής Κρις Γουίτι , που είναι σύμβουλος της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά την πανδημία , είναι πιθανό να υποβάλλει την παραίτησή του εάν οι υπουργοί αγνοήσουν τις συστάσεις του για αυστηρότερους περιορισμούς.

Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018