Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Κρονοϊός – Βρετανία : Αντιδράσεις για τον “κανόνα των έξι”.

the roots web banners 06

Κρονοϊός – Βρετανία : Αντιδράσεις για τον “κανόνα των έξι”.
15.09.2020 | 09:29

Κρονοϊός – Βρετανία : Αντιδράσεις για τον “κανόνα των έξι”.

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας που περιορίζουν τις συγκεντρώσεις είναι πρωτοσέλιδο θέμα σε πολλές εφημερίδες σήμερα ενώ παράλληλα υπάρχουν δημοσιεύματα και για το σύστημα που εφαρμόζει η κυβέρνηση και το οποίο εξελίσσεται σε “φιάσκο” για τον έλεγχο και τον εντοπισμό των κρουσμάτων κορονοϊού .

Στην πρώτη σελίδα της Sun δημοσιεύται μια παραπλανητική έκδοση του λογότυπου “Neighbourhood Watch” που έχει αλλάξει σε "Neighbourhood Snitch".

"Oργή μετά από έκκληση υπουργού να καταδίδονται στην αστυνομία οι παραβάτες”, γράφει η εφημερίδα. Είναι μια αναφορά στον υφυπουργό Δημόσιας Τάξης , αρμόδιο για την Αστυνομία. Ο Κιτ Μάλχλαους είπε ότι αυτοί που υποπτεύονται όσους δεν τηρούν τους νέους κανόνες για την αναχαίτιση του κορονοϊού να τους καταγγέλλουν στις αρχές.

Σε ισχύ είναι από χθες Δευτέρα ο “κανόνας των έξι” στην Αγγλία, δηλαδή η διά νόμου απαγόρευση συναθροίσεων άνω των έξι ατόμων είτε σε υπαίθριο είτε σε κλειστό χώρο, ακόμα και σε ιδιωτικές οικίες. Οι εξαιρέσεις από τον κανόνα αφορούν τα σχολεία, τους χώρους εργασίας, τους γάμους και τις κηδείες. Οι παραβάτες αντιμετωπίζουν χρηματικά πρόστιμα από 100 έως 3.200 λίρες, ακόμα και την πιθανότητα σύλληψης.

Η Sun εκτιμά ότι αυτή είναι η μια λανθασμένη προσέγγιση και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι εάν υπάρχει ένα δεύτερο κύμα της Covid-19 - "θα είναι η καλή γειτονία και όχι το κάρφωμα στις αρχές που θα βοηθήσουν να ξεπεραστεί το πρόβλημα”.

“ Ρουφιάνεψε τον γείτονα” , o πηχυαίος τίτλος στην Daily Mail.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αστυνομικών, Κεν Μαρς, εκφράζει στην εφημερίδα την απογοήτευσή του για την τακτική που ακολουθεί η κυβέρνηση. "Δεν έχουμε μια ατέρμονη δεξαμενή αξιωματικών", αναφέρει χαρακτηριστικά . "Την προσοχή μας θα την αποσπάσουν οι καταγγελίες των ανθρώπων που κρυμμένοι πίσω από τις κουρτίνες θα μας τηλεφωνούν για να μας πουν ότι έχουν δει στον κήπο του διπλανού σπιτιού να έχουν συγκεντρωθεί επτά και όχι έξι άτομα όπως επιβάλλει ο νέος κανονισμός” , σημείωσε στην Daily Mail ο Κεν Μαρς.

Συνολικά από την αρχή της πανδημίας στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν καταγραφεί 371.125 κρούσματα. Σε 2.621 διαμορφώθηκε ο απολογισμός των νέων ημερήσιων κρουσμάτων του κορονοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο έως τις 9 το πρωί της Δευτέρας. Πρόκειται για μείωση από τα τουλάχιστον 3.300 κρούσματα καθεμίας εκ των τριών προηγούμενων ημερών, αλλά ακόμα αριθμό που παραπέμπει σε στοιχεία της άνοιξης.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το