Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία : “Θωρακίζονται” τα σύνορα της χώρας για τη μετα- Brexit εποχή

banner roots

Βρετανία : “Θωρακίζονται” τα σύνορα της χώρας για τη μετα- Brexit εποχή
12.07.2020 | 12:11

Βρετανία : “Θωρακίζονται” τα σύνορα της χώρας για τη μετα- Brexit εποχή

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Ο Βρετανός υπουργός παρά των πρωθυπουργώ Μάικλ Γκοβ εκθέτει στη Sunday Telegraph πως η κυβέρνηση έχει θέσει τα θεμέλια για - “τα πιο αποτελεσματικά σύνορα στον κόσμο” - όπως ισχυρίζεται.

Εν όψει της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ , την οποία ο κ. Γκοβ προτιμά να την ονομάζει “μετακόμιση” , o υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ σημειώνει ότι απαιτούνται πρακτικές ρυθμίσεις για να διασφαλιστεί ότι - “το Ηνωμένο Βασίλειο είναι έτοιμο για πλήρη ανεξαρτησία”.

Την ικανοποίησή για τα χρήματα που ξοδεύονται σε τους νέους συνοριακούς σταθμούς και στην τεχνολογία που απαιτείται για τη φύλαξη των συνόρων εκφράζει η Sunday Express. Στο σχετικό άρθρο υπογραμμίζεται ότι – “η Βρετανία μπορεί τελικά να αναλάβει τον έλεγχο του πεπρωμένου της και για το ποιος έρχεται στη χώρα”.

Αρθρογραφώντας στη Sun on Sunday, η υπουργός Εσωτερικών Πρίτι Πάτελ, αναφέρει ότι το νέο σύστημα μετανάστευσης της κυβέρνησης θα βοηθήσει στην ανάκτηση του ελέγχου των συνόρων της χώρας και στην πλήρη αξιοποίηση του δυναμικού της.

Αλλά η Sun προειδοποιεί ότι με το νέο σύστημα ελέγχων υπάρχει κίνδυνος να μη καλυφθούν όλα τα κενά. Η εφημερίδα αναφέρει το παράδειγμα ενός τούρκου “άρχοντα του εγκλήματος” που δεν μπορεί να απελαθεί επειδή είναι παντρεμένος με πολίτη της ΕΕ, γεγονός που το επιτρέπει να έχει δικαιώματα διαμονής στο Ηνωμένο Βασίλειο. “Αυτό το αδιέξοδο θα εξοργίσει εκείνους που ψήφισαν υπέρ του Brexit”, καταλήγει η Sun on Sunday.

Η διαδικτυακή εφημερίδα Independent και η Sunday Telegraph εξετάζουν επίσης τα σχέδια της κ. Πατέλ αναφορικά με τη μετανάστευση . Επισημαίνουν ότι στους αλλοδαπούς εργαζομένους στον τομέα της φροντίδας των ασθενών και των ηλικιωμένων (care workers) θα πρέπει να δοθούν ειδικές άδειες παραμονής στη Βρετανία ς , όπως αυτές που προσφέρονται στο προσωπικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS).

Η Ιdependent θεωρεί ότι η τακτική αυτή θα βοηθήσει ώστε να αντιμετωπιστεί μια “κρίση έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού” - επισημαίνοντας ότι ένα think tank εκτιμά ότι υπάρχουν περισσότερες από 100.000 θέσεις εργασίας κοινωνικής μέριμνας και ότι ένα στα έξι άτομα που εργάαζονται στον τομέα της περίθαλψης και της φροντίδας προέρχεται από το εξωτερικό. .

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel