Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Οι 10 πιο παράξενες παραλίες του κόσμου: Κρυμμένες στη μέση ενός βουνού, σε ένα... λιβάδι, με πράσινη άμμο ή χρωμματιστά γυαλάκια [εικόνες]

banner roots

Οι 10 πιο παράξενες παραλίες του κόσμου: Κρυμμένες στη μέση ενός βουνού, σε ένα... λιβάδι, με πράσινη άμμο ή χρωμματιστά γυαλάκια [εικόνες]
07.08.2013 | 12:42

Οι 10 πιο παράξενες παραλίες του κόσμου: Κρυμμένες στη μέση ενός βουνού, σε ένα... λιβάδι, με πράσινη άμμο ή χρωμματιστά γυαλάκια [εικόνες]

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Διεθνή

Mπορεί στην Ελλάδα να μπορεί να βρει κανείς απίστευτες παραλίες, με βότσαλα, άμμο, βράχους, κρυμμένες σε ειδυλλιακούς κολπίσκους και άλλα παρόμοια, ωστόσο τα πρωτεία των πιο παράξενων -σε καμία περίπτωση πιο όμορφων- παραλιών στον κόσμο τα κατέχουν άλλοι.

Παρακάτω παρουσιάζονται 10 από τις παράξενες παραλίες του κόσμου, με ασυνήθιστα χρώματα, βραχώδεις σχηματισμούς, κρυμμένες κάτω από βράχους ακόμη και στη... μέση του πουθενά:

 

Παραλία κρυμμένη στο εσωτερικό ενός βουνού, Νησιά Μαριέτα, Μεξικό

Αυτή η εντυπωσιακή παραλία θα μπορούσε άνετα να χαρακτηριστεί έργο τέχνης με δημιουργό τη φύση. Η πλαζ βρίσκεται στο εσωτερικό ενός βουνού του οποίου μοιάζει να κατέρρευσε η οροφή.

                                             

                                              

Η Παραλία των καθεδρικών ναών (Praia das Catedrais), Ισπανία

Η Παραλία των καθεδρικών ναών βρίσκεται στην ακτή της επαρχίας Λούγκο και το κύριο χαρακτηριστικό της είναι οι φυσικές αψίδες και σπηλιές, οι οποίες είναι ορατές μόνο όταν υπάρχει άμπωτη. Κατά τη διάρκεια της υψηλής παλίρροιας, η παραλία φαίνεται εξαιρετικά μικρή, αλλά εξακολουθεί να είναι κατάλληλη για κολύμπι και μακροβούτια.

                                              

Η κόκκινη παραλία, Κίνα

Η «Κόκκινη Παραλία» βρίσκεται στο Δέλτα του ποταμού Λιαοέ και έχει πάρει αυτό το χρώμα από ένα είδος φυκιών που ευδοκιμεί στο αλατούχο αλκαλικό της έδαφος. Τα φύκια αρχίζουν να αναπτύσσονται κατά τη διάρκεια του μήνα Απριλίου και παραμένουν πράσινα καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Το φθινόπωρο πέρνουν αυτό το κόκκινο χρώμα που έχει δώσει και το όνομά του στην παραλία. Το μεγαλύτερο μέρος της πλαζ παραμένει κλειστό για το κοινό.

                                               

Η παραλία με την πιο άσπρη άμμο, νησί Γουάτσάντεϊ, Αυστραλία

Η συγκεκριμένη παραλία συγκαταλέγεται στις 10 καλύτερες του κόσμου. Βρίσκεται στο ακατοίκητο νησί Γουάτσάντεϊ και είναι προσβάσιμη μόνο με βάρκα. Είναι ευρύτερα γνωστή για τη λευκή άμμο της, που αποτελείται από 98% καθαρό διοξείδιο του πυριτίου.

                                               

Η πράσινη παραλία, Παραλία Παπακολέα, Χαβάη

Η παραλία Παπακολέα βρίσκεται κοντά στο μεγάλο νησί, στη Χαβάη και είναι γνωστή για το μοναδικό πράσινο της ελιάς χρώμα της, που οφείλεται σε κρυστάλλους του ορυκτού ολιβίνη. Για να φθάσει κανείς στη συγκεκριμένα παραλία απαιτείται πεζοπορία 4,8 χλμ. μέσα από δύσβατα μονοπάτια που δεν υπάρχουν σε χάρτη.

                                                 

Γκιουλπιγιούρι, μια παραλία στην μέση του πουθενά, Ισπανία

Η συγκεκριμένη παραλία βρίσκεται στη... μέση ενός λιβαδιού σε ένα μικρό κοίλωμα που δημιουργού οι βράχοι που υπάρχουν στην περιοχή. Η πλησιέστερη ακτή βρίσκεται σε απόσταση 100 μέτρων. Οσο για το πώς δημιουργήθηκε, λέγεται ότι τα αλμυρά νερά από τον κοντινό Βισκαϊκό Κόλπο μέσα από μια σειρά από υπόγειες σήραγγες τροφοδοτούν συνεχώς με θαλασσινό νερό και κύματα την μικρή παραλία. Για αυτό τα νερά της μικρής παραλίας είναι πάντα πεντακάθαρα, αλλά και αρκετά κρύα.

                                                  

Η γυάλινη παραλία, Φορντ Μπραγκ, Καλιφόρνια

Η γυάλινη παραλία δημιούργηθηκε λόγω της... ασέβειας του ανθρώπου προς τη φύση. Στις αρχές του 20ου αιώνα, οι κάτοικοι του Φορντ Μπραγκ τη χρησιμοποιούσαν ως χωματερή. Τόνοι σκουπίδια (γυαλιά, συσκευές, ακόμη και αυτοκίνητα) πετάχτηκαν εκεί.  Τις δεκαετίες που ακολούθησαν τα κύματα καθάρισαν την παραλία και την μεταμόρφωσαν σε μια από τις ομορφότερες παραλίες στον κόσμο. Δημιούργησαν από τα πεταμένα γυαλιά, εντυπωσιακά χρωματιστά πετραδάκια που καλύπτουν ολόκληρη την παραλία μέχρι σήμερα.

                                                     

Η παραλία με την μαύρη άμμο, Πουναλού, Χαβάη

Πρόκειται για την πιο διάσημη παραλία της Χαβάης λόγω του χρώματος που έχει η άμμος. Το χρώμα έχει την εξήγηση του στην ηφαιστειογενή λάβα που ψύχεται καθώς έρχεται σε επαφή με την θάλασσα.

                                                      

Mάχο, για χαμηλές πτήσεις, Καραϊβική

Ο διάδρομος του  αεροδρομίου Πρίνσες Τζουλιάνα  Princess είναι τόσο μικρός που το αεροσκάφος πρέπει να ακουμπάει κάτω από την αρχή του διαδρόμου, και δεδομένου ότι η παραλία Μάχο είναι ακριβώς πριν από αυτόν, οι επισκέπτες αισθάνονται ότι μπορούν να αγγίξουν τους τροχούς με ένα άλμα.

Κάθε φορά που ένα αεροσκάφος χρησιμοποιεί τον διάδρομο 10 του αεροδρομίου Πρίνσες Τζουλιάνα ένας ισχυρός άνεμος κάνει την εμφάνιση του στην παραλία. Και ενώ για τους λουόμενους ο άνεμος είναι επικίνδυνος, για τους σέρφερ είναι το ιδανικό μια και δημιουργούνται τεράστια κύματα στη θάλασσα.

                                                       

Παραλία κοχυλιών, Σελ, Αυστραλία

Οι περισσότερες παραλίες στον κόσμο, κατά κύριο λόγο αποτελούνται από άμμο, χαλίκια, βότσαλα. Υπάρχουν όμως και κάποιες σπάνιες περιπτώσεις όπου η παραλία αποτελείται εξ ολοκλήρου από κοχύλια, σπασμένα αλλά και ολόκληρα. Η συγκεκριμένη, που βρίσκεται νότια-ανατολικά της πόλης Ντένχαμ έχει μήκος που ξεπερνά τα 120 χιλιόμετρα, και αποτελείται από εκατομμύρια μικροσκοπικά κοχύλια.

                                                       

Πηγή: iefimerida.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το