Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Εκλογές ΗΠΑ 2020: Ο Μπάιντεν κερδίζει και το Μίσιγκαν | Παίρνει τα πρωτεία του Σάντερς

banner roots

Εκλογές ΗΠΑ 2020: Ο Μπάιντεν κερδίζει και το Μίσιγκαν | Παίρνει τα πρωτεία του Σάντερς
11.03.2020 | 08:48

Εκλογές ΗΠΑ 2020: Ο Μπάιντεν κερδίζει και το Μίσιγκαν | Παίρνει τα πρωτεία του Σάντερς

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Διεθνή

Σε πρώτο φαβορί μετατρέπεται πλέον ο Τζο Μπάιντεν για το χρίσμα των Δημοκρατικών εν όψει των εκλογών των ΗΠΑ, τον προσεχή Νοέμβρη.

Ο Μπάιντεν, σύμφωνα με τα exit polls, κερδίζει σήμερα τουλάχιστον τρεις από τις έξι Πολιτείες όπου διεξάγονται οι εσωκομματικές εκλογές των Δημοκρατικών. Εκτός του Μιζούρι και του Μισισσίπη, ο Αμερικανός πρώην αντιπρόεδρος, κερδίζει και μία από τις σημαντικότερες Πολιτείες, αυτή του Μίσιγκαν.

Μάλιστα, η διαφορά που φαίνεται πως έχει απέναντι στον Μπέρνι Σάντερς είναι μεγάλη, καθώς εμφανίζεται να κερδίζει το 53% των ψήφων, έναντι 38.6% του αντιπάλου του, που στις προηγούμενες εσωκομματικές εκλογές είχε κερδίσει στην Πολιτεία την Χίλαρι Κλίντον, σε ένα αποτέλεσμα που είχε χαρακτηριστεί ως μεγάλη έκπληξη.

Η ενδεχόμενη επικράτηση του Μπάιντεν στο Μίσιγκαν καταφέρνει βαρύ πλήγμα στην εκστρατεία του δημοκρατικού σοσιαλιστή γερουσιαστή Σάντερς, που πλέον από πρώτο φαβορί που παρουσιαζόταν πριν ξεκινήσουν οι εσωκομματικές διαδικασίες, πλέον είναι το αουτσάιντερ, στην «κούρσα» των δύο για το χρίσμα στις εκλογές του Νοέμβρη.

Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση της Edison Research, στο Μίσιγκαν ο Μπάιντεν εξασφαλίζει τουλάχιστον 22 συνέδρους ως τώρα και ο Σάντερς 15, στοιχείο πάντως που θα μεταβάλλεται όσο εξελίσσεται η καταμέτρηση.

Πηγή: iefimerida.gr 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel